RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Переплачують понад 60%: які наслідки мають санкції для ВПК Росії

Росія стикається із серйозними проблемами у військовій промисловості через санкції, запроваджені західними країнами у відповідь на вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, санкції обмежують доступ Росії до іноземних компонентів та технологій, необхідних для виробництва сучасних озброєнь.

Читайте також: Не тільки Єкатеринбург: у Росії загорівся ще один завод, карта та відео

Це призводить до затримок у постачанні зброї та зниження експорту. Дослідження Інституту економік Банку Фінляндії, що розвиваються, показало, що треті країни стягують націнку понад 60% за експорт деяких підсанкційних товарів до Росії. Це значно збільшує вартість закупівель для російської оборонної промисловості.

Хоча РФ збільшила виробництво боєприпасів, що широко використовуються в Україні, таких як артилерійські снаряди, санкції, швидше за все, вплинуть на більш досконалі та складні системи озброєнь, які значною мірою залежать від іноземних компонентів і технологій.

Крім того, санкції порушують попит та пропозицію на російський експорт озброєнь, а також ускладнюють механізми платежів.

За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем світу, частка Росії у світовій торгівлі зброєю впала до 11% у період з 2019 до 2023 року порівняно з 21% у період з 2014 по 2018 рік.

Таким чином, санкції серйозно впливають на російську військову промисловість, ускладнюючи виробництво сучасних озброєнь і обмежуючи експортний потенціал країни.

Раніше ми повідомляли про те, що УСПП надав уряду пропозиції щодо відновлення військового провадження.

  • Вас також може зацікавити:

"Зроблено в Україні": УСПП надав уряду пропозиції щодо відновлення військового провадження

Сотні гігабайт даних: розвідка отримала секретну інформацію про ВПК Росії

Іран теж попереджав Росію про терористичну атаку перед бійнею в "Крокус Сіті"