RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Іран теж попереджав Росію про терористичну атаку перед бійнею в "Крокус Сіті"

Іранські спецслужби попереджали Росію про підготовку великої терористичної операції за кілька днів до нападу на концертний зал Crocus City Hall у Підмосков'ї.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Читайте також: "Крокус" - це лише початок: коли у Росії чекати нових терактів

"За кілька днів до атаки в Росії Тегеран поділився з Москвою інформацією про можливий великий теракт усередині Росії, отриману під час допитів заарештованих, у зв'язку зі смертоносними вибухами в Ірані. Йдеться про вибух в іранському місті Керман", - йдеться у повідомленні.

В Ірані під час жалобної церемонії на згадку про загиблого генерала Касема Сулеймана, в результаті якого загинули близько 100 людей. Міністерство розвідки Ірану заявило в січні, що заарештувало 35 осіб, причетних до вибухів, у тому числі командира терористичного угруповання "Ісламська держава-Хорасан" - афганського крила ІД.

Друге джерело повідомило, що інформація, яку Тегеран надав Москві про майбутню атаку, не мала конкретних деталей щодо часу і точної цілі.

"Їм було доручено підготуватися до значної операції в Росії... Один із терористів, заарештований в Ірані, сказав, що деякі члени угруповання вже поїхали до Росії", - повідомило джерело.

Третє джерело, неназване високопоставлений співробітник служби безпеки, сказало: "Оскільки Іран роками був жертвою терористичних атак, іранська влада виконала своє зобов'язання - попередити Москву на основі інформації, отриманої від заарештованих терористів".

Джерело, знайоме з розвідданими США про майбутню атаку в Росії, повідомило, що вони базуються на перехоплених розмовах між бойовиками "Ісламської держави - Хорасан".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в КСХ були ФСБшники під час теракту.

  • Вас також може зацікавити:

Жертвою теракту у "Крокусі" став полковник ГРУ, який воював проти України

Що наговорили Путін і Лукашенко про теракт у "Крокусі" - пояснення ISW

"Ми з Путіним добу не спали": Лукашенко показав, "звідки готувався напад" на "Крокус Сіті"