RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Привіт" ухилянтам: на українському топ-курорті прикордонникам будуть надавати списки туристів

У Волинській області з червня 2024 року буде введено додаткові заходи контролю та звітності - відтепер списки мешканців подаватимуться до прикордонного відділення.

Про це повідомляють у Шацькій селищній раді.

Це торкнеться мешканців та організацій, які здійснюють діяльність у п'ятикілометровій зоні вздовж кордону з Білоруссю, а також тих, хто приїде на відпочинок у цю курортну зону.

Читайте також: Вимоги хабарів та інші проблеми: у Києві розпочинають масштабні перевірки ВВК

Ольга Черен, начальниця Ковельської районної військової адміністрації, повідомила про ці плани на нещодавній нараді у Шацькій селищній раді.

За її словами, для доступу до прикордонної зони місцевим жителям та організаціям необхідно буде отримати спеціальні перепустки. Процес отримання перепусток буде організований в такий спосіб. Мешканці Шацької громади мають надати копії необхідних документів на місцевому рівні.

Потім ці документи будуть централізовано передані до 6-го прикордонного загону Волинської області. Одним із головних завдань на даний момент є інформування населення про майбутні зміни.

Крім того, без спеціальних перепусток стане неможливим замовляти туристичні екскурсії прикордонними територіями. Введення додаткових заходів безпеки викликане необхідністю забезпечити контроль за пересуванням людей та діяльністю в безпосередній близькості від державного кордону.

Раніше ми повідомляли про те, що на Буковині правоохоронці затримали працівницю військово-лікарської комісії, яка виписувала людям групи інвалідності за хабарі.

  • Вас також може зацікавити:

Для обмежено придатних ухвалили нові правила проходження ВЛК

Мобілізація обмежено придатних: які є нюанси та куди можуть відправити

У Кабміні анонсували нові "сюрпризи" для ВЛК