RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Для обмежено придатних ухвалили нові правила проходження ВЛК

Раніше встановлені категорії придатності ("обмежено придатний", "придатний до незначних обмежень") скасовані, у зв'язку з чим виникла необхідність у проходженні нової процедури медичного огляду. Пройти медогляд потрібно протягом 9 місяців.

Про це повідомляє Ярослав Железняк.

У рамках законопроекту № 10313, спрямованого на захист прав військовослужбовців та співробітників правоохоронних органів, внесено зміни щодо медичного огляду для чоловіків, визнаних обмежено придатними до військової служби

У зв'язку зі скасуванням статусу обмеженої придатності до військової служби відповідні особи повинні пройти повторний медичний огляд протягом 9 місяців. За результатами огляду приймається рішення про придатність чоловіка до військової служби або його непридатність і виключення з військового обліку.

Читайте: Вимагання хабарів і інші проблеми: у Києві починають масштабні перевірки ВЛК

Ця зміна була внесена для уточнення порядку визначення придатності до військової служби осіб, які раніше визнані обмежено придатними. Раніше встановлені категорії придатності ("обмежено придатний", "придатний до незначних обмежень") скасовані, у зв'язку з чим виникла потреба в уточненні процедури медичного огляду для таких осіб відповідно до нових категорій придатності.

Повторний медичний огляд проводитиметься військово-лікарськими комісіями (ВЛК) на підставі Медичного огляду призовників, військовослужбовців та резервістів, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 09.03.2018 № 128. Комісія оцінює стан здоров'я чоловіка та приймає рішення на підставі встановлених критеріїв року.

Нагадаємо, на Буковині правоохоронці затримали працівницю військово-лікарської комісії, яка виписувала людям групи інвалідності за хабарі.

  • Читайте також:

Поки поранені мучаться у чергах: у Києві ВЛК працювали неповний день і затягували огляди

Обмежено придатних зобов’язали пройти повторний медогляд: в законі визначили крайній термін

В Раді заблокували закон щодо повторного медогляду обмежено придатних

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, яка воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.