RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Суд дав "смішний" штраф посадовиці Львівського ТЦК, яка підробила документи 17 ухилянтів

Мізерне покарання за серйозне порушення – суд Львова визнав винною співробітницю ТЦК №4845 майора Наталію Г. за безпідставне зняття 17 офіцерів запасу з військового обліку, та призначив їй штраф у розмірі 4845 гривень.

Про це йдеться у постанові Шевченківського районного суду Львова.

Згідно з матеріалами справи, у період із березня по квітень 2022 року Наталія Г. без належного оформлення підготувала документи на виключення офіцерів запасу з військового обліку за станом здоров'я. Ці документи було передано керівнику ТЦК, який, не перевіривши належним чином, підписав їх. В результаті офіцери були незаконно виключені з обліку та отримали можливість безперешкодно залишити країну.

Читайте: Сім категорій військовозобов'язаних, які з 1 квітня мають прийти без повістки до ТЦК

Слідство встановило, що виключення офіцерів запасу було здійснено з порушенням процедури, встановленої під час воєнного стану. Для підтвердження непридатності до військової служби необхідне проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), проте у разі документи були оформлені минаючи цю процедуру.

Наталя Г. не прийшла на судове засідання, але свою провину письмово визнала. Суддя Юрій Донченко розглянув матеріали справи та визнав її винною в адміністративному правопорушенні. Штраф у розмірі 4845 гривень визнано достатнім покаранням за скоєний злочин.

Раніше ми писали, що існує десять категорій військовозобов'язаних, які можуть бути покликані щодо мобілізації на військову службу за їхньою згодою і лише за місцем проживання.

  • Вас також може зацікавити:

Близька людина йде на війну: які питання треба вирішити заздалегідь

В Раді заблокували закон щодо повторного медогляду обмежено придатних

Законопроєкт про мобілізацію готовий на 95%: коли Рада зможе розпочати голосування

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, яка воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.