RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Мобілізація триває: у яких випадках поліція може доставляти українців до ТЦК

Представники Національної поліції отримують звернення від військкоматів щодо ухилянтів, і лише доставляють таких людей до ТЦКСП. А розшукують людей лише після внесення даних до інформаційної системи.

Про це Радіо Свобода розповів начальник Департаменту превентивної діяльності НПУ Максим Ахрамєєв.

Він наголосив, що такий механізм врегульовано постановою Кабінету міністрів, де передбачено звернення.

Читайте: Сім категорій військовозобов'язаних, які з 1 квітня мають прийти без повістки до ТЦК

"Таке звернення надсилається до підрозділів Нацполіції, далі поліцейські вносять інформацію до єдиного обліку інформаційної підсистеми Нацполіції і починають перевірку. Після встановлення таких осіб ми доставляємо – виключно доставляємо – до найближчого ТЦК та СП з метою з’ясування всіх обставин та складання адміністративного протоколу уповноваженим офіцером ТЦК згідно зі статтею 210 КУпАП", – зазначив поліцейський.

За словами правоохоронця, вже у військкоматі встановлюються обставини неприбуття за повісткою та складається постанова про адміністративне правопорушення.

Якщо людина, щодо якої винесена постанова, може довести поважні причини неприбуття, то адміністративна справа закривається. В іншому ж випадку їй загрожує накладення штрафу.

"Складається протокол уповноваженим офіцером ТЦК та СП, де зазначається час та місце розгляду справи по суті. І коли особа прибуває, або одразу на місці, виноситься постанова. Якщо особа не з’явилася по повістці з поважних причин, то постановою закривається адміністративна справа", – пояснив Ахрамєєв, додавши, що якщо особа не має можливості довести, що вона не з’явилась із важливих причин, то складається постанова про накладення адміністративного штрафу.

Раніше ми писали, що існує десять категорій військовозобов'язаних, які можуть бути покликані щодо мобілізації на військову службу за їхньою згодою і лише за місцем проживання.

  • Читайте також:

Близька людина йде на війну: які питання треба вирішити заздалегідь

Законопроєкт про мобілізацію готовий на 95%: коли Рада зможе розпочати голосування

В Раді заблокували закон щодо повторного медогляду обмежено придатних

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, яка воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.