RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Київ ніколи не впаде, але США не підтримують удари України по Росії - Блінкен здивував заявами

РФ ніколи не здобуде перемоги над Україною, а США з першого дня війни робили все можливе, щоб допомогти Україні захистити себе від російської агресії. Водночас США не підтримували і не були залучені до ударів України за межами її території.

не підтримує удари України за межами її території.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Читайте також: Джонсон анонсував "нововведення" в допомозі України: реакція Білого дому

Глава американської дипломатії в інтерв'ю для французького телеканалу TF1 заявив, що бажання Путіна взяти Київ і "стерти всю країну" ніколи не відбудеться. Він нагадав, що лінія президента США Джо Байдена ніколи не змінювалася: "Підтримка України, але уникнення війни з Росією".

Ентоні Блінкен також підтвердив, що "на українській землі не буде жодного американського солдата", можливість прямого зіткнення з Росією є для нього питанням американської національної безпеки.

Блінкен також вважає, що "Путін не зацікавлений у розширенні конфлікту, а тим більше не на країну НАТО", нагадуючи про автоматичний характер "статті 5", яка гарантує солідарність країн-членів. "Сантиметр або навіть міліметр" російського вторгнення в країну НАТО викличе реакцію з боку Атлантичного альянсу, пообіцяв він.

Що стосується припинення вогню в Україні, яке означало б де-факто анексію великих українських територій Росією, Ентоні Блінкен підтвердив, що Сполучені Штати не підштовхуватимуть Київ до компромісу.

"Що б вони не вирішили, ми їх підтримаємо", - запевнив він.

В той же час на прес-конференції після зустрічі з главою французького МЗС Стефаном Сежурне, відповідаючи на запитання, чи вважає він стратегічний підхід України, яка наростила кількість ударів по російських нафтових заводах, правильним, заявив, що США не підтримували і не були залучені до ударів України за межами її території.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що під Пітером припинив роботу завод компанії "Новатек" внаслідок атаки дронів Служби безпеки України за нафтовим терміналом у морському порту Усть-Луга

  • Вас також може зацікавити:

У Тулі "прилетіло" в завод з виробництва ЗРК: фото і відео

У Росії лунали вибухи в кількох областях: всі подробиці

У Воронежі сталася потужна "бавовна": фото та відео