RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Літня форма для ЗСУ під загрозою через недоброчесних постачальників - ЗМІ

Українське військо скоро переходитиме на літню форму, і попри те що структури Міноборони провели необхідні процедури та замовлення для виготовлення необхідної кількості форми, вітчизняні виробники, на розвиток та підтримку яких робили ставку у військовому відомстві, не справляються з виконанням замовлень.

Як пишуть"Факти", відповідальні за постачання в Міноборони відмовляються приймати браковану форму та економити на солдатах. А підрядники від "легкої промисловості", що працюють з ознаками монополій,і відмовляються працювати за оновленими правилами та стандартами НАТО, ставлять під загрозу постачання одягу ЗСУ.

Посередники, які продавали продукцію за завищеними цінами і без контролю якості, прагнуть, щоб процедура приймання товару і визначення ціни не змінювалося. Це суперечить позиції нового керівництва Міноборони, яке проголосило курс на прозорість закупівель і боротьбу з корупцією у сфері.

"Частка українських виробників, яка постачає тилові товари для Збройних Сил України, зростає. Все частіше переможцями тендерів стають середні та малі виробники, особливо це стосується закупівель речового майна. Ми продовжимо роботу, спрямовану на збільшення частки українського виробника в наших закупівлях за рахунок кращого планування та укладання довгострокових контрактів. Вже працюємо над цим разом з Міністерством оборони", - зазначав генеральний директор Державного оператора тилу Арсен Жумаділов.

Раніше постачальники харчової продукції вимагали повернути старі правила, і таким чином під загрозу було поставлене безперебійне забезпечення потреб ЗСУ. Корупційний скандал часів "яйцягейту" міг поставити під загрозу надання західної допомоги Україні. А до цього у ДОТ Жумаділова через непрозорі торги повернули компанію скандальних Гринкевичів до закупівель ЗСУ.