RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Україні потрібно більше ППО: Росія в березні застосувала 400 ракет і понад 3 тисячі КАБів

Президент України Володимир Зеленський вказав, що лише за березень 2024 року Росія випустила по Україні 400 ракет різних типів, понад 600 безпілотників типу “Shahed" та більше ніж 3 тисячі керованих авіабомб – президент вказує на потребу в більшій кількості засобів ППО для України.

Про це йдеться в дописі Володимира Зеленського, опублікованому в офіційному Telegram-каналі.

Читайте також: Знову 2-3? В ГУР порахували, на скільки атак в Росії вистачить ракет

Він вказав на те, що лише за березень 2024 року Росія застосувала проти України понад 400 ракет різних типів, а кількість безпілотників типу "Shahed" сягнула понад 600 одиниць. Крім усього цього, ворог також застосував за березень понад 3 тисячі керованих авіабомб.

"Різні міста і села України потерпають від цього терору, і особливо жорстоко Росія бʼє по прифронтових територіях та прикордонних громадах", – коментує президент України.

Зокрема він згадує про регулярні обстріли Харкова із застосуванням ракет, дронів та авіабомб:

"Наш Харків, більш ніж мільйонне місто, зазнає ударів ракет і дронів з першого дня цієї війни. Тепер російські терористи застосовують ще й авіабомби проти Харкова. Це щоденні знущання і біль, щоденні втрати у місті. Зруйнована критична інфраструктура, щодня руйнування звичайних житлових будинків".

З огляду на постійні атаки, які здійснює противник проти України, Володимир Зеленський зауважує, що "усього цього не буде, коли Україна отримає надійні системи ППО, які можуть врятувати життя наших людей та повернути безпеку нашим містам".

Він вказує на те, як американські комплекси ППО Patriot допомагають Україні захищатися від російського терору: ""Петріоти" в руках українців довели, що всі форми російського терору можуть програти. І це потрібно – потрібно для нашого Харкова та всіх інших міст і громад, чиє життя зараз під російськими ударами".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки ракет і "шахедів" запустила Росія по Києву з початку року.

  • Вас також може зацікавити:

У Криму вже небезпечно: Росія знайшла нове місце для заряджання ракет

Київ був і залишається метою для путіна - Віталій Кличко

Новий похід на Київ, Харків та Одесу: яка ймовірність масштабного наступу РФ