RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Знову 2-3? В ГУР порахували, на скільки атак в Росії вистачить ракет

Представник Головного управління розвідки вказав, що у Росії, за попередніми підрахунками, лишилось приблизно 950 високоточних ракет – ворог зможе провести ще 2-3 масованих ракетних атак, які вже здійснював по території України.

Про це для РБК-Україна розповів представник ГУР МО, генерал-майор Вадим Скібіцький.

Читайте також: Росія щодня витрачає величезну суму на війну проти України

Він вказує, що запаси ракет в Росії зменшуються, хоча ворог і планує навесні здійснити ще кілька ймовірних масованих ударів по українській енергетиці. Скібіцький зауважує, що, за попередніми оцінками, у ворога лишилося приблизно 950 високоточних ракет:

"Зараз у Росії, за нашою оцінкою, залишається близько 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня з дальністю у понад 350 кілометрів. Ми спостерігаємо тенденцію, що вони, як правило, намагаються тримати свої запаси на рівні не менше 900 ракет".

Він додає, що лише коли росіяни накопичують понад 900 ракет, то починають проводити серію ударів. Натомість коли "ракетні запаси" наближаються до показника в 900 одиниць – противник бере паузу. Зараз, за представника ГУР МО, Росія вже наближається до цього лімітного показника.

Він також зауважує, що противник планує виробити в квітні близько 40 ракет Х-101, тож ймовірно ворог здійснить ще кілька масованих атак.

"Росія, за нашими даними, у квітні планує виробити близько 40 ракет Х-101. Ми прогнозуємо, що росіяни зможуть провести ще кілька масованих атак (2-3 – саме масованих), а далі будуть змушені знову взяти деяку паузу для накопичення ракет та "шахедів"", – говорить Скібіцький і додає, що окремі локальні обстріли можуть при цьому продовжуватись.

Представник ГУР також зауважує, що запаси ракет "Онікс" у росіян становлять 440 одиниць:

"Що стосується швидкісних ракет, які летять з південного напрямку, наразі складно визначити, чи це ракети "Циркон", чи модернізовані "Онікси". Якщо ж говорити про звичайні "Онікси", то, за нашими даними, їхні запаси у росіян становлять 440 одиниць. Зараз вони змогли поновити їхнє виробництво на рівні 6-8 ракет на місяць".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, скільки ракет і "шахедів" запустила Росія по Києву з початку року.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог відмовився від масованих ударів: у Силах оборони розповіли про нову тактику росіян

Для Росії це не просто "золота" ракета: експерт озвучив деталі про "Циркон"

Росія прорахувалась з "Цирконами": що треба знати про ці "суперракети"