RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

ТЦК починають викликати тих, кому вже 25 років

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким призовний вік зменшується до 25 років. Тому тих громадян, хто вже досяг 25 років, можуть викликати до ТЦК та СП для того, щоб уточнити дані, пройти медогляд та оформити відповідні документи.

Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Мобілізувати треба з 18 років: чи піде влада на цей крок

Зауважується, що Закон України від 30.05.2023 № 3127-IX "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" знизив вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Генштаб вказує, що ті громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.

Враховуючи зміни, Генштаб зауважує, що Територіальні центри комплектування будуть викликати громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку з метою:

  • уточнення облікових даних,
  • проходження медичного огляду,
  • оформлення відповідних військово-облікових документів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про електронний кабінет військовозобов'язаного і е-повістки.

  • Вас також може зацікавити:

Кому з обмежено придатних не треба за новим законом повторно проходити ВЛК

Мобілізація 25-річних почалась: кому чекати повістку і кого не призовуть

Що буде з обмежено придатними - існує два варіанти

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.