RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Хотів втекти до Румунії: у Карпатах затримали "горе-туриста", який ночами чув вовків

У Карпатах прикордонники затримали ухилянта через незаконний перетин державного кордону. При цьому врятували йому життя.

Про це повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби.

Читайте також: "Їх треба брати за вухо і вести до ТЦК": мер Конотопа записав звернення до Ради щодо мобілізації

Там розповіли, що йдеться про громадянина призовного віку, який майже тиждень блукав горами, прагнучи самостійно вийти на кордон з Румунією. При цьому йому доводилось долати двометрові кучугури снігу та чути вночі завивання вовків.

"Шість днів бродив горами 42-річний чоловік, намагаючись самотужки дістатися кордону із Румунією. Утім, каже, не очікував, що подорож може стати настільки важкою та небезпечною. Адже й сніговий покрив в горах сягав двох метрів, та й дикі звіри там взагалі не рідкість - розповів, що зустрів карпатську рись, а ночами чув вовків", - йдеться у повідомленні.

Чоловік кілька разів втрачав орієнтування, загалом намотавши в горах близько 70 кілометрів. Його одяг промок, а сам замерз.

Хоч прикордонники допомогли ослаблому подорожувальнику вибратися у цивілізований світ, однак за спробу незаконного перетину державного кордону склали адмінпротокол.

Також у ДПСУ наголосили, що подібні мандрівки дуже небезпечні і загрожують життю.

"Вони несуть пряму загрозу здоров’ю й нерідко завершуються трагічно", - додали у відомстві.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на Полтавщині ТЦК розшукуватимуть через поліцію 30 тисяч чоловіків, що не з’явилися за повістками.

  • Вас також може зацікавити:

В Києві взяли на хабарі співробітника ТЦК, який "заробляв" на авто для армії

На Хмельниччині напали на авто ТЦК та побили вікна: відео і всі подробиці

На Волині жінка вигадала "лайфхак" зі спасіння ухилянтів: що з цього вийшло