RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Рада нарешті підвищила доплати військовим "на нулі": названо суми

Верховна Рада України, котра сьогодні прийняла законопроєкт про мобілізацію, підтримала також постанову про підвищення доплат військовослужбовцям, котрі воюють на передовій.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в своєму Telegram-каналі.

Читайте також: "Йшла шоста година": нардеп показав, як "голосують" за закон про мобілізацію, відео

Він написав наступне: "Дотисли +70 тисяч доплат військовим".

Гончаренко зауважує, що Верховна Рада України проголосувала за постанову щодо того, щоб Уряд додав ще 70 тисяч гривень на місяць тим військовослужбовцям, хто безпосередньо воює "на нулі".

Передбачається доплата в розмірі 70 тисяч гривень військовослужбовцям під час дії воєнного стану за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання бойових завдань на лінії бойового зіткнення.

За таке рішення народні депутати віддали 321 голос.

Гончаренко зауважує, що, окрім зарплати в 20-25 тисяч гривень та "бойових" 100 тисяч гривень, українські військові тепер матимуть змогу отримати додаткові 70 тисяч гривень:

"Тобто, окрім зарплати (20-25 тисяч) і бойових (100 тисяч), захисники мають ще отримувати +70 тисяч. Нарешті дотисли це. Бо це в першу чергу про мотивацію і справедливість для тих, хто тримає фронт на своїх плечах".

Окрім цього, народний депутат зауважує, що така норма – про доплати в 70 тисяч гривень – була ще в мобілізаційному законопроєкті, проте в останній момент її вирішили прибрати. Зауважується, що постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Нагадаємо, раніше депутати не підтримали правку до законопроекту про мобілізацію, яка стосується необхідності демобілізації військовослужбовців.

  • Вас також може зацікавити:

В яких випадках в українців заберуть авто на фронт: положення нового законопроєкту

Демобілізація точно буде у двох випадках - голова Ради резервістів ЗСУ

Мобілізація 25-річних почалась: кому чекати повістку і кого не призовуть

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.