RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

СБУ нагрянула з обшуком до любителя "руського міра": де "засвітився" протоієрей УПЦ МП

Співробітники Служби безпеки України завітали до заступника голови синодального відділу зовнішніх церковних зав’язків УПЦ МП протоієрея Миколи Данилевича – обшуки тривають від ранку 12 квітня.

Про це для "Української правди" повідомив співрозмовник в СБУ.

Читайте також: До Києво-Печерської Лаври знов прийшли "гості" з СБУ: в чому причина

Зауважується, що Служба безпеки України завітала з обшуками до заступника голови синодального відділу зовнішніх церковних зав’язків УПЦ МП – протоієрея Миколи Данилевича. Слідчі дії тривають ще від ранку 12 квітня.

Джерело "Української правди" вказало, що згаданого протоієрея помічали за підтримкою "русского міра" та за виправданням російської агресії.

Варто вказати, що окрім виправдання дій Росії протоієрей Микола Данилевич також належав до делегації, що разом із колишнім народним депутатом Вадимом Новинським у 2017 році просила вселенського патріарха Варфоломія не надавати Православній церкві України Томос.

В Telegram-каналі "Оперативний ЗСУ" також зауважували на ранкових обшуках у заступника голови синодального відділу зовнішніх церковних зав’язків УПЦ МП:

"За нашою інформацією, сьогодні зранку обшуки проходять у заступника голови синодального відділу зовнішніх церковних зав’язків УПЦ МП протоієрея Миколи Данилевича". Вони радять чекати нових деталей, проте вже зараз показали кілька фотографій протоієрея Данилевича.

Нагадаємо, раніше на Сумщині взяли на гарячому ексрегіонала, який наводив російські КАБи на об’єкти ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Попи-пере­вертні: що загрожує зрадникам у рясах

"Руський мір" в Україні: як московський патріархат тримає зв'язок із РПЦ

Молився за Путіна та "вагнерівців": СБУ затримала послушника Почаївської лаври