RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Молився за Путіна та "вагнерівців": СБУ затримала послушника Почаївської лаври

Працівники Служби безпеки повідомили про підозру черговому прихильнику країни-агресорки. Цього разу йдеться про послушника Почаївської Успенської лаври Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), що на Тернопільщині.

Про це повідомляється у повідомленні пресцентру СБУ.

Читайте також: Це не релігійне питання: чому потрібно закрити УПЦ МП в Україні

Зазначається, що 48-річного послушника підозрюють у поширенні проросійських дописів в соціальних мережах.

За версією слідства, він використовував профілі у російських соцмережах "Однокласники" та"Вконтакте", де поширював наративи роспропаганди.

"Крім того, зловмисник вихваляв вище військово-політичне керівництво РФ і намагався дискредитувати українських захисників", – зазначають у спецвідомстві.

Працівники СБУ також опублікували скріншоти кількох дописів, які поширив. Зокрема, у двох з них прославляються "вагнерівці". У ще одному пості вказано, що "РФ, безсумнівно, переможе у спеціальній воєнній операції".

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників); ст. 111-1 (колабораційна діяльність)", - йдеться у повідомленні.

Зараз вирішують питання щодо обрання міри запобіжного заходу, додали в СБУ.

Нагадаємо, після виселення представників Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) з Києво-Печерської Лаври, виявилося, що вони понищили важливу пам'ятку архітектури.

  • Вас також може зацікавити:

Священник УПЦ МП благословляв окупантів на Харківщині: фото та заява СБУ

Храм у Хмельницькому виходить із УПЦ МП: що вирішили парафіяни

Нове заняття: екснардепа Добкіна помітили на службі УПЦ МП, відео