RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Телемарафон потрібніше: Шмигаль відмовився передати гроші на закупівлю дронів для ЗСУ

Кабінет міністрів України відповів на петицію, в якій громадяни закликали направити на ЗСУ кошти, виділені на телемарафон, журналістів якого забронювали від мобілізації, отримала відповідь прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Відповідний документ оприлюднений на сайті КМУ.

Читайте також: "Ми критично важливі": футбольний клуб Кривбас заявив про бронь від мобілізації

У петиції, яку пописали понад 29 тисяч осіб, українці пропонували використовувати кошти, виділені на телемарафон для закупівлі дронів та авто для ЗСУ. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відповів на таку ініціативу відмовою, назвавши такий перерозподіл коштів "недоцільним".

"Оскільки забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері національної безпеки та оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики - пріоритетним питанням національної безпеки, то фінансування відповідних заходів є важливою складовою протидії військовій агресії Російської Федерації проти України, зокрема, в інформаційному просторі. Відповідно перерозподіл зазначених у петиції витрат шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним”, - йдеться у документі.

Крім того, Шмигаль у своїй відповіді заявив, що уряд "системно" проводить роботу по забезпеченню ЗСУ "матеріально-технічними та іншими ресурсами". У тому числі, за словами Шмигаля, на це спрямовують міжнародну допомогу. Жодних цифр та підрахунків у своїй відповіді українцям Шмигаль не надав.

Нагадаємо, петиція була створена 17 січня 2024 року, збір підписів тривав до 3 квітня. Підписанти (майже 30 тис. осіб) зажадали від уряду внести правки до закону про бюджет-2024, щоб перенаправити кошти, призначені для "Єдиних новин" та FreeДом на фінансування БПЛА та пікапів для військових.

"Телемарафон "Єдині новини" та "FreeДом" надзвичайно дорогі для державного бюджету. За 2022 і 2023 роки на них було витрачено 2,13 млрд грн. За цю суму можна було б купити 21 515 квадрокоптерів DJI Mavic 3 або 4000 пікапів. У 2024 році на фінансування телемарафонів вже заклали майже 2 млрд гривень”, - йдеться у тексті петиції.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нардепи подумують про закриття "телемарафону" за певних умов.

  • Вас також може зацікавити:

У Міноборони пояснили, чи обов'язково користуватися е-кабінетом військовозобов'язаного

Мобілізація 25-річних почалась: кому чекати повістку і кого не призовуть

Мобілізація -2024: як зараз ВЛК визначає ступінь придатності