RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Міноборони пояснили, чи обов'язково користуватися е-кабінетом військовозобов'язаного

У Міністерстві оборони запевняють, що електронний кабінет матиме кожний військовозобов'язаний, проте рішення користуватися ним чи ні, буде особистою "справою" громадян.

Про це повідомила заступниця очільника оборонного відомства Катерина Черногоренко під час ефіру національного телемарафону.

Читайте також: Електронний кабінет військовозобов'язаного і е-повістки: що треба знати про зміни

"Кабінет буде створено для кожного військовозобов'язаного, фактично це буде заздалегідь готова опція для такої роботи, але користуватися таким електронним кабінетом чи ні, буде справою кожного громадянина/громадянки", - повідомила вона.

При цьому е-кабінет дозволить військовозобов'язаним надати свою інформацію в будь-якій зручній для них локації чи побачити дані про себе, що вже містяться в реєстрі, без необхідності звернення до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП).

В електронному реєстрі містяться тільки ті відомості, які передбачає законодавство. Це може посприяти у зменшенню кількості помилок у питанні військового обліку. Кожен українець зможе подати через електронний інтерфейс ту інформацію, яку вважатиме за потрібне.

У відомстві планують запустити е-кабінет військовозобов'язаного влітку поточного року.

2 квітня президент узаконив появу електронного кабінету військовозобов'язаного в Україні.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи можуть журналісти отримати бронь від мобілізації.

  • Вас також може зацікавити:

Бронь за гроші: як буде діяти механізм економічного бронювання

В Україні з'явився військовий омбудсмен - за що він відповідатиме

Чи треба проходити ВЛК тим, хто має "білий квиток": важливі нюанси