RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Ми критично важливі": футбольний клуб Кривбас заявив про бронь від мобілізації

Футбольний клуб "Кривбас" отримав броню від мобілізації для всіх співробітників.

Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту України.

В умовах війни в Україні питання мобілізації спортсменів і співробітників спортивних організацій набуло особливої гостроти. Футбольний клуб "Кривбас" із міста Кривий Ріг став одним із перших клубів, які отримали офіційну броню від мобілізації для всіх своїх штатних співробітників.

Читайте також: Чи можуть журналісти отримати бронь від мобілізації: в Раді розставили крапки над "і"

Згідно з указом Міністерства молоді та спорту України, криворізький клуб визнано "критично важливою організацією для функціонування економіки України та відповідає критеріям отримання бронювання для всіх штатних співробітників". Це рішення було ухвалено на підставі заяви, поданої керівництвом клубу.

Наприкінці минулого року голова Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт заявив, що спортсмени можуть потрапити під загальну мобілізацію в Україні, оскільки НОК не може забезпечити їм бронювання. Однак тепер ситуація змінилася, і за висновками Міністерства молоді та спорту України деякі спортивні організації здобувають бронь для своїх співробітників від призову до армії.

Раніше ми писали, що існує десять категорій військовозобов'язаних, які можуть бути покликані щодо мобілізації на військову службу за їхньою згодою і лише за місцем проживання.

  • Вас може зацікавити:

Близька людина йде на війну: які питання треба вирішити заздалегідь

Законопроєкт про мобілізацію готовий на 95%: коли Рада зможе розпочати голосування

В Раді заблокували закон щодо повторного медогляду обмежено придатних

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.