RU  UA

"Я повинен доводити, що в мене немає ніг?" Ветеран Симороз розповів деталі скандалу з прикордонниками

У ветерана російсько-української війни на прикордонному контролі вимагали медичні документи, незважаючи на відсутність двох ніг.

Про ситуацію, що сталася з ним на прикордонному контролі, розповів доброволець ЗСУ, ветеран російсько-української війни Олег Симороз в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Часу вкрай мало? Коли "обмежено придатних" почнуть викликати на повторні медогляди

"На жаль, спікер Держприкордонної служби некоректно пояснив інцидент, який зі мною трапився на прикордонному пункті пропуску, коли від мене вимагали медичні документи, незважаючи на те, що на мене й так було видно, що мене зняли з військового обліку через ампутацію двох ніг", – розповідає військовий.

За його словами, прикордонник сказав, що бачить, що він на протезах, але цього мало, що потрібні ще й медичні документи.

Симороз вважає, що через існування системи "Оберіг" немає необхідності возити з собою паперові документи.

"Навіщо держава витрачає гроші і створює такі інформаційні бази типу "Оберіг", якщо це як би не потрібно тим, хто цими базами повинен і зобов'язаний користуватися. Моя позиція проста: не вважаю себе зобов'язаною возити із собою купи медичних документів, доводячи, що в мене немає обох ніг", - сказав ветеран.

Раніше ми пояснювали, кому з обмежено придатних не треба за новим законом повторно проходити ВЛК.

  • Вас може зацікавити:

Дані усіх чоловіків призивного віку оцифрували: як працюватиме "Оберіг"

ВЛК за новим законом: що треба знати військовозобов'язаним

Що буде з обмежено придатними - існує два варіанти