RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Дані усіх чоловіків призивного віку оцифрували: як працюватиме "Оберіг"

Міністерство оборони України перезапустило електронну систему "Оберіг" та вже оцифрувало дані військовозобов'язаних чоловіків з усіх 24 областей країни, яких можуть мобілізувати.

Про це повідомив заступник глави Міноборони Іван Гаврилюк під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад 12 квітня.

Читайте також: Електронний кабінет військовозобов'язаного і е-повістки: що треба знати про зміни

"Більшість регіонів успішно налагодили процес введення даних щодо статусу проходження комісій ВЛК. Проте, щоб забезпечити ще більшу ефективність і прозорість, ми плануємо збільшити потужності команд, що працюють у ТЦК та СП, і перевести у цифровий формат весь процес мобілізаційної кампанії для кожного громадянина", - наголосив він.

За словами Гаврилюка, мета цієї системи полягає у забезпеченні прозорості, оперативності всіх етапів даного процесу та зробити можливим реалізувати українцям свій обов’язок захисту Батьківщини.

"Оберіг" забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізації в Україні для кожного суб’єкта та інтегрована з податковою, Мін'юстом, Міносвіти, міграційною та прикордонною службами, Судовою адміністрацією. Наразі вже зробили 23 млн запитів на оновлення даних чоловіків.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, які є ризики зменшення призовного віку до 20 років.

  • Вас може зацікавити:

Скільки чоловіків готові служити за новим законом: опитування

Все, крім майна і коханок: які дані внесуть до е-кабінету призовника

Для чого потрібен реєстр "Оберіг": у Міноборони озвучили відповідь