RU  UA

​У росіян немає сил на наступ по всьому фронту: де ще може вдарити ворог

У росіян вже немає сил для наступу по всій лінії фронту, тому вони зосереджуються на окремих напрямках. Щоб здійснити новий наступ, зокрема захопити Часів Яр, потрібен додатковий ресурс. Зараз росіяни продовжують мобілізацію, щоб накопичити сили.

Про це розповів генерал-лейтенант Ігор Романенко в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Сили оборони просуваються під Донецьком, росіяни прорвалися в районі Авдіївки: звіт ISW і карти боїв

За його словами, у росіян більш-менш налаштована система призову, екіпірування і підготовки. Хоча підготовкою вони не дуже переймаються, пускаючи першими на штурми менш підготовлені частини.

На переконання військового, ініціативи Макрона щодо олімпійського перемир’я підкреслюють лідерство Франції. Для цього організовується візит до Китаю. Зараз не зрозуміло, що вийде з цієї ініціативи, проте робота провадиться.

"Літаки, які підготовані до передачі Україні, пройшли модернізацію. Зараз висловлюються думки щодо того, що якщо надати системи ППО, то літаки вже не потрібні. До цього долучився навіть міністр оборони Великої Британії Кемерон. Проте це хибна думка, оскільки літаки є дальньою рукою ППО, яка перша зустрічає ракети і дрони", - зазначає Романенко.

Він також переконаний, що припинити нальоти на російські НПЗ можна тільки в обмін на надання повноцінної американської допомоги. В іншому випадку такі вимоги є непропорційними. На думку Романенка, удари по штабам підривають систему управління ворога і знижують його наступальний потенціал.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, на якому напрямку фронту росіяни тиснуть "по максимуму".

  • Вас також може зацікавити:

Час спливає: коли Канада передасть Україні унікальні дрони SkyRanger

Жодного цілого будинку: так зараз виглядає Роботине на Запоріжжі. Відео

ISW про ситуацію "на нулі": чи мають росіяни просування під Часовим Яром