RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Сили оборони просуваються під Донецьком, росіяни прорвалися в районі Авдіївки: звіт ISW і карти боїв

ЗСУ проводять наступ біля Донецька, росіяни просуваються в районі Авдіївки. По усій лінії фронту відбуваються позиційні бої.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: У "бригаді 200" поповнення: в Криму знищили командний пункт із "поважними" офіцерами

Луганська область

14 квітня прикордонники відбили російську диверсійно-розвідувальну групу, яка намагалася перетнути міжнародний кордон у невстановленому районі Сумської області. Поблизу Кремінної 15 квітня тривали позиційні бої, однак підтверджених змін на лінії фронту не було. Позиційні бої тривали на захід від Кремінної біля Тернів і на південь від Кремінної біля Білогорівки.

Донецька область

Росіяни наступають на північний схід від Бахмута поблизу Сіверська. Опубліковані 9 квітня геолокаційні кадри свідчать про те, що частини сил окупантів просувалися на північний захід від Веселого (на північний схід від Бахмута та на південь від Сіверська). Позиційні бої тривали біля Спірного (на північний схід від Бахмута та на схід від Сіверська) та Веселого.

Російські джерела стверджували, що війська РФ нібито просунулися в районі Часового Яру 15 квітня, але підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було. Російський "воєнкор" повідомляв, що війська РФ нібито наступали на північно-східну околицю Часового Яру в районі дачі. Російські джерела також стверджували, що загарбники просунулися поблизу заповідника Ступки-Голубівські 2 (на південь від мікрорайону Канал), та що війська РФ також наступали біля Богданівки (на північний схід від Часового Яру), Калинівки (на північ від Часового Яру) та Іванівського (на південний схід від Часового Яру). Проте в ISW не спостерігали візуального підтвердження цих заявлених досягнень.

Війська РФ нещодавно просунулися під Авдіївкою. Геолокаційні кадри, опубліковані 15 квітня, показують, що загарбники просунулися в центрі Семенівки (на захід від Авдіївки), а російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ нібито просунулися в цьому районі.

Геолокаційні кадри, опубліковані 14 квітня, показують, що ЗСУ відновили позиції в південно-західній Новомихайлівці (на південний захід від Донецька). Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 14 і 15 квітня, показують, що війська РФ просунулися відповідно на південний схід від Красногорівки (на захід від Донецька) і в північно-західну Побєду (на південний захід від Донецька).

"Південна вісь"

15 квітня на заході Запорізької області тривали позиційні бої, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Позиційні бої тривали в південному Роботиному, на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного) та на південний захід від Білогір'я (на північний схід від Роботиного).

15 квітня ЗСУ завдали ударів по окупованих Бердянську Запорізькій області та Криму. Українські та російські ЗМІ із посиланням на джерела в українських спецслужбах підтвердили факт удару українців по російському командному пункту з невідомими високопосадовцями РФ в окупованому Криму.

15 квітня тривали позиційні бої на східній (лівобережній) частині Херсонської області в районі Кринок.

Нагадаємо, раніше в ISW назвали місто, яке можуть захопити росіяни найближчим часом.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни знищують усе: яка підступна тактика агресора на Бахмутському напрямку

Тривають жорсткі бої: в ISW проаналізували, на яких напрямках ворог намагається наступати

Росіяни активізували наступальні дії по всій лінії фронту, в ISW заявили про проблеми для ЗСУ