RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росіяни намагалися атакувати на кількох напрямках, за добу на фронті 115 бойових зіткнень

Станом на 21 квітня, 788-й день повномасштабного російського вторгнення, минулої доби відбулося 115 боїв на фронті. Окупанти завдали 15 ракетних та 63 авіаційних удари, 109 разів обстріляли з РСЗВ українські позиції та населені пункти.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: У нас залишився останній форпост перед Часовим Яром - офіцер бригади "Рубіж"

Протягом 20 квітня ворожих авіаційних ударів зазнали:

  • Козача Лопань, Синьківка, Слобожанське, Нескучне, Перемога Харківщини;
  • Стельмахівка Луганщини;
  • Новосадове, Ямполівка, Часів Яр, Олександропіль, Новоолександрівка, Соловйове, Новобахмутівка, Бердичі, Нью-Йорк, Красногорівка, Очеретине, Водяне, Шахтарське, Новомихайлівка, Урожайне, Старомайорське, Велика Новосілка, Спірне, Ступочки, Іванівське та Андріївка Донеччини;
  • Мала Токмачка, Роботине Запорізької області;
  • Новоберислав, Львове та Кринки Херсонщини.

Під артилерійським вогнем російських бойовиків були більше ніж 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські загарбники зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсії для недопущення перекидання ЗСУ на загрозливі для них напрямки, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону.

На Куп’янському напрямку окупанти, за підтримки авіації, два рази атакували позиції українських захисників в районі населеного пункту Стельмахівка Луганщини.

На Лиманському напрямку ворог 10 разів атакував позиції ЗСУ в районах Тернів Донеччини.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 28 атак в районах Білогорівки Луганщини, Верхньокам’янського, Спірного, Кліщіївки, Іванівського, Нового Донеччини.

На Авдіївському напрямку українські воїни відбили 32 атаки в районах населених пунктів Семенівка, Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Уманське, Яснобродівка, Невельське та Олександропіль Донеччини.

На Новопавлівському напрямку ЗСУ продовжують стримувати рашистів в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного та Урожайного Донеччини, де окупанти, за підтримки авіації, 25 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку загарбники, за підтримки авіації, чотири рази атакували українські позиції в районі Старомайорського Донеччини та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська армія продовжує намагатися вибити ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом 20 квітня бойовики здійснили три безуспішні атаки на українські позиції.

Водночас Сили оборони України продовжують активно завдавати російським військам втрат в живій силі та техніці, виснажують їх вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Протягом минулої доби українська авіація завдала ударів по вісьмох районах зосередження особового складу окупантів.

"Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління, 2 районах зосередження особового складу, 1 складу боєприпасів, 1 засобу протиповітряної оборони, 1 району зосередження озброєння та військової техніки противника", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 20 квітня Росія атакувала Україну, вибухи лунали у Запоріжжі, Одесі, Сумах, Дніпропетровській та Донецькій областях.

  • Вас може зацікавити:

Росія йде на крайній ризик на Запорізькій АЕС - Ольга Кошарна

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

"Крилатий ЕскаДрон": у ТрО запустили програму підготовки пілотів БпЛА