RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Мобілізація з 25 років: як молоді хлопці можуть переломити перебіг війни

Закон про зниження призовного віку до 25 років необхідний, оскільки українським військовим потрібні молоді бійці, які мають знання у сучасних технологіях.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Х'юго Декрипту.

Читайте також: Мобілізувати треба з 18 років: чи піде влада на цей крок

"Є відповідні критерії та пріоритети щодо віку та фізичного стану бійців, яких потрібно тренувати і після цього вони вирушають на фронт. І цей запит є від військового командування. Показуючи конкретні цифри, які їм потрібні в українській армії, потрібно готувати бригади, які прийдуть на заміну тим бригадам, які вже два роки стоять на фронті”, - сказав Зеленський.

Він додав, що для того, щоб це була адекватна заміна людям, потрібно тренуватися і бути в підготовленому фізичному стані.

"За всієї поваги до наших воїнів, але ми говоримо про те, що є різниця між 25-річним воїном та 50-річним воїном. І це є факт. На різних напрямках різні виклики, різна війна та різні технології. Молодші люди сьогодні потрібні тому, що сучасна війна. Йдеться не лише про фізичний стан, а й людей, які орієнтуються у технологіях, що дуже важливо. Оператори дронів, технології, кіберзахист тощо", - сказав президент.

Зеленський наголосив, що нове покоління дуже добре орієнтується у сучасних технологіях.

"Молоде покоління орієнтується у технологіях набагато швидше. Вони це розуміють. І скажу відверто - вони все це самі своїми руками створили. Їхній мозок. Мозок молоді. І тому це також одна з причин. Тобто ми я підписав закон, який проголосував парламент України і всі ми це робили на запит військових. Там є аргументація всіх цих кроків", - зазначив Зеленський і додав, що переконаний, що нові бійці віком до 30 років можуть дати технологічний прогрес у війні проти Росії.

Раніше "Апостроф" розповідав про електронний кабінет військовозобов'язаного і е-повістки.

  • Вас також може зацікавити:

Кому з обмежено придатних не треба за новим законом повторно проходити ВЛК

Мобілізація 25-річних почалась: кому чекати повістку і кого не призовуть

Що буде з обмежено придатними - існує два варіанти

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.