RU  UA

Не варто боятися ескалації, вже не 2022 рік: військовий розповів про ситуацію на полі бою

На фронті ворог продовжує проводити бойові зіткнення, проте росіянам важче накопичувати великі угруповання для наступів. Офіцер Сил оборони вказав, що не варто боятись ескалації, адже за час повномасштабного вторгнення ворог встиг використати всю можливу зброю.

Про це, а також про те, що може змінити положення українських військових на фронті та чому наступ на Київ чи Харків є малоймовірним, в етері Апостроф TV розповів офіцер Сил оборони України Євген Тихий.

Читайте також: Наступ росіян придушать: в ISW спрогнозували ситуацію після отримання Україною допомоги

Він наголосив, що за цей час Росія вже встигла використати всю можливу зброю, тож немає сенсу боятись ескалації війни:

"В цій війні Росія вже застосувала всю можливу зброю. Тож боятися ескалації вже немає сенсу. А американська допомога допоможе нам оборонятися".

Він згадує спроби противника на початку 2022 року, коли Росія ще мала професійну армію та велику кількість військової техніки. Тому поточна риторика стосовно Росії ймовірніше за все націлена на міжнародних партнерів:

"У росіян нічого не вийшло на початку 2022 року, коли в них була професійна армія і величезна кількість техніки. Тому нагнітання щодо майбутнього наступу росіян розраховані скоріше не зовнішніх партнерів".

Тихий вважає що зараз противнику важче накопичувати великі угруповання для наступів, тому наступи на Харків чи Київ вважає малоймовірними: "Зараз росіянам все важче накопичити великі угруповання для наступів. Підготовка наступу на Харків наразі не підтверджується. Так само малоймовірно відновлення наступу на Київ".

Що стосується варіанту контрнаступу – його також "... зараз не видно".

"Для боротьби з КАБами потрібно або знищувати літаки, або переносити війну на територію Росії. Наступати у нас зараз змоги немає, тому розробляються плани щодо боротьби з літаками. Також потрібно готувати спеціальні позиції, маскувати техніку тощо", – наголосив він.

Тихий також вважає, що питання поставки F-16 також не принесе вирішальних змін. Адже важлива не лише наявність, а й аспект комплектації: "Щодо F-16 не варто також плекати надмірних надій. Вони не стануть вирішальним чинником. Важливий не тільки факт надання літаків, але й їх комплектація. Наприклад, важливо, щоб з ними були надані сучасні комплекси радіоелектронної розвідки".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли Україна отримає від Данії всі обіцяні F-16.

  • Вас також може зацікавити:

Росія йде на крайній ризик на Запорізькій АЕС - Ольга Кошарна

У Кобзона свіже поповнення: нові дані Генштабу про втрати ворога

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"