RU  UA

​Чи стануть ATACMS зброєю перемоги: що "забулися" вказати в американському законі

Передача ракет ATACMS у нещодавно прийнятому у США законі про допомогу Україні - позитивний момент. Такі ракети потрібні для ізоляції Криму і знищення там логістичного центру. Проте Джо Байдену надана можливість відмовитися від їх постачання, якщо буде вирішено, що це не відповідає інтересам США.

Таку думку висловив військовий експерт Валентин Бадрак в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Коли ракети ATACMS нарешті відправлять в Україну: важлива заява Сенату США

"ATACMS - тактичні ракети з дальністю 300 км. Це невелика дальність для ракет. Такі ракети нам потрібні для ізоляції Криму і знищення там логістичного центру. Проте Байдену надана можливість відмовитися від їх постачання, якщо буде вирішено, що це не відповідає інтересам США. Також є застереження щодо того, що потрібно дочекатися надходження нових ракет, дальністю до 500 км", - зазначає експерт.

За словами Бадрака, деякі аналітики звертають увагу, що не знято дві проблеми. Не визначено, наскільки повною має бути поразка Росії і як має виглядати перемога України. А також досі не створено антипутінську коаліцію.

"У росіян зараз немає сил і засобів для формування ударного кулака. За моїми розрахунками, вони можуть підготуватися до масштабної наступальної операції до кінця серпня", - зазначає він.

За словами експерта, росіяни готуються: модернізують "шахеди", збільшують там бойову частину. Також до кожної військової частини додається по додатковому батальйону.

На його переконання, до надходження американської допомоги Сили оборони здатні тримати фронт. Дронові виробництва дуже посилилися. Вони масштабувалися в 10 разів.

Раніше ми писали, коли Канада передасть Україні унікальні дрони SkyRanger.

  • Вас може зацікавити:

Ситуація загрожує стати критичною: яку допомогу виділили Нідерланди Україні

Ще більше ППО і боєприпасів для України: яку допомогу пообіцяв Столтенберг

Безпрецедентне рішення: Данія купить в України зброю для ЗСУ