RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Звільнений з АОЗ "антимайданівець" Волошенков представляв Україну в НАТО за дорученням Марини Безрукової - політолог

Колишній регіонал і "антимайданівець" Дмитро Волошенков представляв Україну в НАТО за дорученням Агенції оборонних закупівель, тобто фактично її керівниці Марини Безрукової.

Про це у Facebook повідомив політолог Олексій Голобуцький.

"НАТО нам не бачити ще довго, якщо Альянс змушений співпрацювати з отакою Україною – проросійською і позаправовою. Вони, на відміну від нас, не соромляться збирати повну інформацію про тих, з ким мають справу. І кому змушені передавати чималі гроші і новітню зброю", – написав Голобуцький.

Він нагадав про заяву Безрукової стосовно Волошенкова, який був працевлаштований в АОЗ до неї. При цьому за кілька днів до того вона повідомляла, що усі працівники її відомства проходять поліграф.

"Сепаратистський бекграунд Волошенкова і його неймовірний теперішній патріотизм цілком влаштували Безрукову?.. Хороший підхід і якісний відсів, що сказати. Цікаво, а контрагентів із закупівель підбирають і викидають за таким само принципом? Чи хоч трохи перевіряють на зв'язки з ворогом?" – йдеться в дописі.

Дмитро Волошенков за часів Януковича очолював міську організацію Партії регіонів. Під час Революції Гідності фігурував у проросійських ЗМІ як учасник так званого "Антимайдану" – сепаратистського руху, який переслідував патріотів та підтримував дії "Беркуту" та агітував "одеської автономії". Зокрема, Волошенков був присутній на сумнозвісному мітингу на Куликовому полі в Одесі 2 травня 2014.

Інформація про роботу Волошенкова в АОЗ спричинила скандал. У той же день Марина Безрукова повідомила, що Волошенков буде звільнений з АОЗ. А сам він закрив профіль у Facebook.

Також, як повідомляли ЗМІ, за останні тижні стало відомо, що в Агенції працює фігурант антикорупційних розслідувань Володимир Пікузо, а також працевлаштувалась так звана "тендерна королева" Укрзалізниці Таїсія Олійник.

Тим часом, як пише РБК-Україна, співробітництво з Агенцією завершив Максим Музика – відомий фахівець в галузі БПЛА, CEO компанії UA Dynamics та ще кілька відомих фахівців, які про відмову від такого співробітництва говорять в кулуарах.