RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Вибагливе "жіноче щастя": чим підживити привабливі кремові квіти

Спатифілум, який також називають "жіноче щастя", вважається досить вибагливою кімнатною рослиною, кремові квіти якого можуть довго не показуватись. Для цього потрібен правильний догляд.

Про це пише The Daily Mirror.

Читайте також: Облаштування саду чи території біля будинку власноруч: експерти назвали необхідні товари та їхню вартість

Так, бажано ставити спатифілум подалі від сонця, інакше прямі промені можуть обпекти листя, а також квіти можуть висохнути та припинити свій розвиток. Тому краще для нього слабке освітлення, закрите приміщення з обмеженим доступом сонця. Але ставити саме на вікні, яке виходить на північ, щоб з'явився цвіт.

Водночас навіть якщо зробити все правильно, рослині може бракувати сонця. За цим треба слідкувати - листя у такому випадку бліді та скручені. Тоді необхідно трохи додати "жіночому щастю" світла, але не перебільшити.

Фото: pexels

Заливати водою рослину теж не треба, але її має бути достатньо. Спатифілуму підходить волога земля, але не занадто. Поливати рекомендується фільтрованою водою.

Крім того, для рослини важливе підживлення. Зокрема, для живильного розчину можна розмішати 1 чайну ложку меленої кориці на 1 літр води, а потім полити спатифілум під корінь.

Раніше "Апостроф" розповідав, як "скупати" фіалку без шкоди для вазона.

  • Вас може зацікавити:

Кульбаба на городі: як позбутися бур’яну на грядках раз і назавжди

Примхлива ягідка: чим підгодувати полуницю перед цвітінням для щедрого врожаю

Як позбутися плісняви в квіткових горщиках, яка може стати причиною загибелі рослин