RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

В ISW спрогнозували, коли українські війська зможуть піти у контрнаступ

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнаступальні операції наприкінці 2024 або на початку 2025 року.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росіяни "пруть" на Очеретине: що відбувається на фронті

В ISW вказують на малоймовірність проведення армією РФ цього літа наступальної операції, яка буде значно масштабнішою та інтенсивнішою, ніж попередні наступальні кампанії.

В інституті посилаються на західного чиновника, який розповів виданню Financial Times, що армія РФ усе ще залишається неефективною із застарілим обладнанням та погано підготовленими солдатами. На думку чиновника, російське військо суттєво не покращило свій рівень з моменту початку вторгнення в лютому 2022 року.

Зазначається, що російські військові стикаються з обмеженнями щодо кількості сучасної та ефективної техніки, яку вони можуть і зможуть розмістити в Україні, а загальна боєздатність російських з'єднань і частин продовжує знижуватися, оскільки вони зазнають деградації.

Натомість, війська агресора частково покладаються на свою кількісну перевагу в техніці й живій силі, щоб чинити постійний і наростаючий тиск на ЗСУ, і водночас приймають втрати, яких не змогла б витримати українська армія.

"Україна протягом найближчих тижнів зможе нейтралізувати багато обмежень у матеріальній базі, з якими вона сьогодні стикається та вживає заходів для полегшення найближчими місяцями своїх кадрових проблем. Однак Росія буде продовжувати домагатися власних переваг по мірі того, як буде покращуватися спроможність Сил оборони. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнаступальні операції наприкінці 2024 або на початку 2025 року", - йдеться у звіті ISW.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США послали психологічний сигнал, що у війні може настати перелам.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог всерйоз націлився на Часів Яр: яка ситуація в найгарячішій точці фронту

Ситуація під Авдіївкою важка: ISW оновив карти боїв в Україні

ЗСУ не вистачає техніки, снарядів: Зеленський розкрив плани загарбників на травень і червень