RU  UA

Ворог до останнього сподівався, що нам не дадуть допомогу: як може змінитися ситуація на фронті

У росіян були плани наступу по декільком ділянкам фронту на кінець травня. Ворог буде намагатися проривати деякі ділянки фронту, зокрема на Харківському напрямку, вже найближчим часом.

Таку думку висловив командир підрозділу ЗСУ Денис Ярославський в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Росіяни завдали ударів по Харкову:є загиблі і багато поранених

"Ворог чітко розуміє, що надана нам допомога вже почали прибувати. Вони до останнього сподівалися, що ця допомога не надійде, і їхні плани щодо наступу по декільком ділянкам фронту були за нашими розрахунками на кінець травня. Але усвідомлюючи, що на кінець травня ми будемо повністю готові, ворог буде намагатися проривати деякі ділянки фронту, в тому числі, на Харківському напрямку, вже найближчим часом", - зазначив військовий.

За його словами, наразі жодної загрози оточення та штурму міста Харків не існує. В сучасній війні провести непомічений військовий маневр неможливо. Сучасні засоби спостереження від супутникових до тих, які ЗСУ застосовує безпосередньо на лінії бойового зіткнення та на оперативну глибину до 50-100 кілометрів, свідчать про відсутність скупчення військ, яке можливо застосовувати для нанесення удару і проникнення на оперативну глибину навіть 10-20 кілометрів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія знову атакувала Харків "шахедами".

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни знову обстріляли Харків: що відомо

Росіяни завдали нових ударів по Харкову, є поранені

У Харкові сильно пошкоджені багатоповерхівки, школи та гуртожитки: фото і відео наслідків удару