RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Росіяни завдали ударів по Харкову:є загиблі і багато поранених

У вівторок, 30 квітня, Росія вчергове вдарила по Харкову – є влучання в цивільну інфраструктуру, станом на 10:40 відомо про 2 загиблих та 6 постраждалих.

"Апостроф" зібрав інформацію стосовно того, що відомо про чергову атаку на Харків.

Читайте також: Харків мегашвидко оживає після російських бомб - офіцер Сил оборони

Харківський міський голова Ігор Терехов писав у Telegram-каналі о 10:02, що у Харкові чутно вибухи: "... місто під ударом агресора".

О 10:19 він додав, що, за попередніми даними, відомо про два прильоти у Київському та Холодногірському районах міста. Удари прийшлися по цивільних обʼєктах.

"У Київському районі - знову, як і вчора, потрапляння у районі житлової забудови. Щодо постраждалих та руйнувань - інформація уточнюється", – вказує він та зауважує, що в місті зберігається загроза повторних пусків КАБів.

Вже о 10:24 він оновив дані, зауваживши, що відомо про одного загиблого та двох поранених:

"Маємо попередню інформацію про одного загиблого та двох поранених у Холодногірському районі".

Проте пізніше, о 10:40, Синєгубов наголосив, що кількість жертв та постраждалих зросла: "За попередньою інформацію, внаслідок ударів по Харкову дві людини загинули, шість отримали поранення".

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов також писав, що ворог вдарив по Холодногірському та Київському районах Харкова: "Влучання по цивільній інфраструктурі. Зафіксовані удари біля паркової зони. Кількість постраждалих уточнюється. Інформація оновлюється".

А о 10:26 він повідомив, що ворог використав для удару КАБи: "Є інформація про одного загиблого, а також поранених. Кількість встановлюється. Працюють профільні служби".

Начальник Харківського гарнізону Сергій "Марсель" Мельник зауважував, що окупанти завдали авіаудару по місту Харків з території Білгородської області: "Ціллю терористів стала цивільна забудова".

Повітряні Сили ЗС України о 09:55 попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння на Харківщині, а пізніше писали про КАБи. Сергій "Марсель" Мельник також попереджав про загрозу для Харкова о 10:18, а 10:22 та 10:28 – вказував на повторні пуски. Повітряну тривогу в Харкові оголосили о 09:55. Станом на 10:40 тривога триває.

Місцеві Telegram-канали показали кадри того, який стовп диму піднявся над місцем влучання.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Одесі зросла кількість вбитих росіянами.

  • Вас також може зацікавити:

Росія вдарила по багатоповерхівці у Харкові: наслідки ворожого злочину

Постраждали шестеро людей: нові дані про удар росіян по Харкову і фото

Удар ворога по харківській телевежі: з’явилися нові фото і дані про наслідки