RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

У Києві лікарі з ВЛК влаштували схему заробітку на ухилянтах: чоловіків переправляли за кордон

У столиці лікарі влаштували схему заробітку на ухилянтах, чоловіків переправляли за кордон.

Про це йдеться у повідомленні Київської міської прокуратури.

У відомстві кажуть, що фальшиві діагнози для ухилянтів ставили за 3 тисячі доларів. До злочинної групи входило 10 лікарів, двоє з яких голови ВЛК

Прокуратура вже скерувала до суду обвинувальний акт щодо лікарів, які шляхом підроблення документів організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України (ч.2,ч. 3 ст. 332, ч.3 ст. 358 КК України).

"Двоє завідувачів неврологічних відділень столичних медзакладів, завідувач центру нейрохірургії, лікар-нейрохірург, лікар-психіатр, лікар-невролог, лікар-рентгенолог, директор Центру первинної медико-санітарної допомоги, двоє голів ВЛК засвідчували наявність у чоловіків призовного віку тяжких захворювань", – інформують у відомства.

Відомо, що надалі фальшиві діагнози ставали підставою для визначання чоловіків тимчасово непридатними для військової служби, що давало їм можливість перетнути кордон.

Вартість послуги з виготовлення фальсифікованих медичних документів становила 3-4 тис. доларів США з людини.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроєкти

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.