RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

Росіяни примусово виселяють українців з кількох сіл на Херсонщині

Росіяни продовжують тероризувати Херсонщину – окупаційні війська на території окупованої Херсонської області проводять примусове виселення місцевого населення з кількох сіл.

Про це пише Центр національного спротиву.

Читайте також: Окупанти на Херсонщині посилили репресії: стає дедалі важче і небезпечніше

В повідомленні йдеться про те, що, за інформацією від місцевих жителів, російська окупаційна адміністрація примусово виселяє мешканців кількох сіл на Херсонщині, а саме – Голої Пристані, Коханів та Гладківки.

Ймовірно, що таким чином російська окупаційна влада має намір звільнити житлові приміщення, щоб розмістити там своїх військових, працівників російських адміністрацій та тих росіян, що мають намір переїхати на тимчасово окуповані території Херсонщини.

Крім цього також згадується, як противник облаштовує накриття сіткою над автомобільною дорогою на ділянці Гола Пристань-Таврійське – так ворог хоче захистити власну техніку від українських дронів.

Зауважується, що окупанти вивозять людей у відібраних зі шкіл та автотранспортних підприємств автобусах. Після цього місцевих жителів тимчасово розміщують в інших населених пунктах Півдня Херсонської області та в Криму.

"Приміщення де їх розміщують спеціально переповнені та мають незадовільний стан, щоб продовжувати агітувати їх до переїзду на росію, а чоловіків спонукати до постановки на військовий облік з подальшою мобілізацією до лав окупаційного війська", – інформує Центр національного спротиву.

Додається, що місцевим забороняють забирати з собою будь-які великі речі – дають дозвіл лише на ручну поклажу.

"Дані заходи є частиною російського плану з витіснення українців з прифронтових ділянок, що є складовою геноциду українського населення та цілковитої зміни демографічного складу на ТОТ Півдня та Сходу України", – підсумовує Центр національного спротиву.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що ЗСУ відбили у ворога острів на Херсонщині.

  • Вас також може зацікавити:

Затримання перетворились на бізнес: що творять росіяни на окупованій Херсонщині

На Херсонщині п'яні окупанти вбили 10 людей і спалили кілька будинків: фото і всі подробиці

Небезпечно для життя: які території заборонили відвідувати на Херсонщині