RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

В Україні у 5 областях перекрили 8 схем ухилення від мобілізації

Служба безпеки та Національна поліція заблокували 8 схем ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Затримано всіх організаторів викритих злочинів.

Про це повідомили на сайті Служби безпеки України.

Читайте також: Поліція проводить обшуки у мера Ірпеня та в Ірпінській міськраді – місцеві ЗМІ

Фігуранти допомагали ухилянтам втекти за кордон, використовуючи підроблені документи або в обхід пропускних пунктів. Вартість таких "послуг" становила від 3 до 10 тис. американських доларів. Сума залежала від терміновості виїзду та різновиду "схеми".

На Вінниччині ліквідовано три схеми втечі ухилянтів. Затримано п’ятьох ділків: троє з них пропонували військовозобов’язаним втекти за межі України через прикордонні ділянки річки Дністер. Для переправлення ухилянтів на протилежний берег сусідньої країни організатори "трафіку" використовували човен.

Інші двоє зловмисників допомагали «клієнтам» перейти кордон поза пунктами пропуску.

У Черкаській області повідомлено про підозру колишньому податківцю. Використовуючи зв’язки, "продавав" посади у громадських організаціях, які перевозять гуманітарну допомогу.

У такий спосіб фігурант "влаштував" ухилянтів на роботу, щоб внести їхні персональні дані до інформаційної системи "Шлях", щоб вони могли виїхати з країни як волонтери.

На Кіровоградщині затримано правопорушника, який торгував фіктивними довідками про непридатність до служби за станом здоров’я.

Щоб отримати підробку, зловмисник "звертався" до своїх спільників з місцевої ВЛК.

У Рівненській області затримано заступника керівника лікарні. За хабарі посадовець пропонував військовозобов'язаним оформити фіктивну групу інвалідності.

На Львівщині повідомлено про підозру двом організаторам "схем для ухилянтів". Один з них торгував підробленими довідками про зняття з військового обліку. Інший вносив до інформаційної системи "Шлях" дані для виїзду за кордон під виглядом волонтерів.

Організаторам загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. А їхнім клієнтам – до 5 років ув’язнення.

Раніше "Апостроф" писав, про жахливе вбивство українця в Угорщині.

  • Вас може зацікавити:

Ухилянтам готують драконівські штрафи: в Раді планують посилити покарання

Повернення "блудних синів": чи допоможе Україні ЄС з ухилянтами за кордоном

Деяким українцям змінять правила виїзду за кордон: названо категорію