RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Британія дозволить Україні бити по території РФ своєю зброєю

Україна продовжує отримувати дозволи від своїх іноземних партнерів стосовно ударів по території Росії – цього разу таку думку висловив міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Латвія передасть Україні новий пакет допомоги: що до нього ввійде

Reuters цитує слова міністра закордонних справ Великобританії – Девід Кемерон вказав, що Україна в праві використовувати зброю, яку надає Лондон, для того, щоб завдавати ударів по цілях на території Росії. Він вказав, що Україна сама має вирішувати, як діяти. В інтерв’ю Reuters він наголосив:

"Україна має таке право. Так само, як Росія завдає ударів всередині України, ви можете цілком зрозуміти, чому Україна відчуває потребу переконатися, що вона захищає себе".

Він також пообіцяв виділити три мільярди фунтів стерлінгів ($3,74 млрд) суми щорічної військової допомоги Україні, ще раз наголосивши, що Лондон не заперечує проти використання наданої зброї всередині Росії.

В інтерв’ю агентству Reuters Кемерон додав: "Ми будемо давати три мільярди фунтів стерлінгів щороку стільки, скільки буде потрібно. Ми просто вичерпали все, що могли з точки зору надання обладнання".

Зауважується, що останній пакет допомоги був найбільшим з боку Великої Британії за цей час: "Дещо з цього (обладнання) фактично прибуває в Україну сьогодні, поки я тут".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Британія готує для України найбільший в історії пакет військової допомоги.

  • Вас також може зацікавити:

Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Високоточна зброя для України: що відомо про бомби Paveway IV, які хоче передати Британія

Прикрити небо і не лише: про що говоритимуть на раді Україна-НАТО