RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

"Обмежено придатних" більше немає: що робити тим, хто мав цей статус

Військовозобов'язаним українцям, яким скасовано статус "обмежено придатний" для проходження військової служби, не треба йти до територіального центру комплектування, достатньо дочекатись виклику на повторне проходження військово-лікарської комісії.

Про це розповіла заступниця глави Міністерства охорони здоров'я України з питань цифровізації Марія Карчевич у сюжеті "ТСН".

Читайте також: Не згодні з висновком ВЛК? Як оскаржити рішення

За її словами, має прийти повістка, як запрошення від ТЦК до проходження повторного медобстеження із вказанням місця, куди треба прийти. ВЛК ухвалить рішення стосовно придатності чи непридатності військовозобов'язаного громадянина з колишнім статусом "обмежено придатний".

"Тепер буде три категорії: придатний до військової служби, непридатний, а також тимчасово непридатний з переоглядом через 6-12 місяців", - сказала заступниця міністра охорони здоров'я з питань цифровізації.

Карчевич уточнила, що статус "тимчасово непридатний" отримує та людина, яка на даний час перебуває на лікуванні. Після його завершення українець має знову пройти військово-лікарську комісію.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що чекати обмежено придатним і чи зможуть їх притягнути до відповідальності.

  • Вас може зацікавити:

Оновлення статусу: що робитимуть в армії придатні для виконання специфічних завдань

Коли військовозобов'язаним треба проходити ВЛК: нові правила

Що буде з обмежено придатними - існує два варіанти