RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Росія за добу завдала понад 70 ракетних і авіаударів: зведення Генштабу

Станом на 5 травня, 802-й день повномасштабного російського вторгнення, минулої доби на фронті відбулось 95 бойових зіткнень. Також окупанти завдали п'ять ракетних та 69 авіаційних ударів, здійснили 74 обстріли з РСЗВ по українських позиціях та населених пунктах.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Формула миру для України: три слова замість 10 пунктів

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні та багатоквартирні будинки, об’єкти цивільної інфраструктури", - зазначили у Генштабі.

Також у ніч на 5 травня Росія атакувала Україну 24 "шахедами". Українські сили ППО збили 23 ударних дрони.

Крім того, протягом минулої доби ворожих авіаційних ударів зазнали:

  • Красний Хутір Чернігівщини;
  • Лугівка Сумщини;
  • Харків, Слобожанське, Веселе, Черкаські Тишки, Петропавлівка, Іванівка Харківщини;
  • Верхньокам’янське, Спірне, Кліщіївка, Новосадове, Дружба, Тарасівка, Новоолександрівка, Прогрес, Євгенівка, Новоселівка Перша, Уманське, Карлівка, Георгіївка, Костянтинівка, Водяне, Урожайне, Старомайорське Донеччини;
  • Оріхів, Преображенка Запорізької області;
  • Берислав, Садове та Кринки Херсонщини.

Водночас під російським артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на фронті

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках загарбники зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсії для недопущення перекидання українських військ на загрозливі для них напрямки.

На Куп’янському напрямку воїни України відбили 12 атак в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Кислівка Харківщини, а також Стельмахівки і Берестового Луганщини.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили дев'ять атак в районах Серебрянського лісництва Луганщини та Тернів Донеччини.

На Бахмутському напрямку українські бійці відбили 12 атак в районах Білогорівки Луганщини та Спірного, Роздолівки, Нового, Кліщіївки, південніше Іванівського Донеччини.

На Авдіївському напрямку захисники України відбили 20 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Сокіл, Новопокровське, Уманське Донеччини.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів в районах Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки, Водяного та Урожайного Донеччини, де загарбники 15 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку російські бойовики п'ять разів атакували позиції українських бійців в районах південніше Новодарівки, Старомайорського Донеччини та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська армія й надалі намагається вибити ЗСУ з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Зокрема, здійснила 10 безуспішних атак на українські позиції.

У свою чергу, українське військо продовжує активними діями завдавати окупантам втрат у живій силі та техніці, виснажують їх вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

"Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу, 3 пунктах управління, 3 зенітно-ракетних комплексах та 1 складу боєприпасів противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 1 керовану авіаційну ракету Х-59/69", - зазначається у зведенні.

Крім того, українські підрозділи ракетних військ завдали ураження по пункту управління, району зосередження особового складу, радіолокаційній станції та ще по одному важливому об’єкту ворога.

Раніше ми писали, якою може бути стратегія України щодо закінчення війни.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни змогли закріпитися в Очеретиному: оперативна інформація від ЗСУ

Росія готує наступальну операцію на двох напрямках: де буде удар

У Маріуполі окупанти отримали "вбивчі пасочки": партизани попередили про нові удари