RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

HIMARS накрив штаб: в Україні зник син відомого російського генерала

Російський полковник Денис Лапін загинув від нищівного удару реактивної системи залпового вогню HIMARS.

Про його смерть повідомив офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан "Штірліц" у Telegram-каналі, посилаючись на російські пропагандистські ЗМІ.

Читайте також: Свідок прильоту Storm Shadow: стало відомо про ліквідацію полковника РФ під час удару по Севастополю

Він зазначив, що загиблий міг бути сином російського генерал-полковника Олександра Лапіна, проте такі дані потребують додаткового уточнення.

Відомо, що ліквідували російського загарбника у ніч на 3 травня. "Новости Волгоград" пишуть, що близько 4 ранку по командному пункту з РСЗВ "HIMARS" було завдано удару. Зазначають, що саме це стало смертю російського окупанта.

"Полковник Лапін Денис Олександрович отримав поранення несумісні з життям і героїчно загинув, виконуючи поставлене бойове завдання", - сказано у статті.

Видання повідомило деякі дані, зокрема, що на момент загибелі йому було 38 років, сам родом із міста Волгоград. 2019-го закінчив Загальновійськову академію ЗС РФ. У нього лишилися дружина та батьки.

Генерал Лапін, чий син міг згинути на чужій землі, відомий тим, що у лютому 2022-го російські окупанти під його керівництвом прагнули наступати у бік Києва. Однак були змушені відступати з північних областей України. Згодом Лапіна перекинули на схід, де продовжував керувати підрозділами російських окупантів.

Зокрема, була інформація, що Денис Лапін керував першим гвардійським танковим полком, який проривався до Києва з боку Чернігівщини, і був нагороджений з рук батька Олександра Лапіна медаллю Жукова.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Збройні сили України ліквідували чергового високопоставленого російського офіцера, який командував мобілізованим полком.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні ліквідували російського генерала, який командував окупантами у Придністров'ї та на Донбасі: фото

Під Бердянськом "закобзонили" чергового російського генерала: фото

Скільки топ-офіцерів Росії потрапили на "концерт Кобзона": дані інфографіки за 500 днів великої війни