RU  UA  EN

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

29 травня

Всі новини

Ще одна справа проти Коломойського: підозрюють у організації замовного вбивства

Відомому українському бізнесмену – Ігорю Коломойському – повідомили про підозру у ще одному злочині – організації замовного вбивства на адвоката. Підозрюваний бізнесмен знаходиться під вартою.

Про це інформує Офіс Генерального прокурора у Telegram-каналі.

Читайте також: Затримано колишнього топ-чиновника ЗСУ: займався постачанням харчування, фото

Зауважується, що за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора відомому бізнесмену, підозрюваному в легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом, повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину, пов’язаного з організацією замовного вбивства (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п.п. 11, 12, ч. 2 ст. 115 КК України). Офіс Генпрокурора не називає ім’я прямо, проте публікує фотографію Ігоря Коломойського (із заблюреним на фото обличчям).

Наразі прокурори та слідчі проводять невідкладні слідчі та процесуальні дії, щоб викрити усіх причетних до скоєння злочину – а сам підозрюваний бізнесмен перебуває під вартою.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні – його здійснюють слідчі ГСУ Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту карного розшуку Нацполіції України при взаємодії з СБУ.

Відповідно до даних слідства, "підозрюваний, діючи з мотивів особистої помсти, замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства". Реалізувати вбивство мали залучені члени банди, яка, за повідомленням Офісу Генпрокурора, "спеціалізувалась" на вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, включаючи фізичну розправу з конкурентами.

"Члени банди здійснили напад на директора однієї з юридичних компаній, нанісши йому удари та ножові поранення в життєво важливі органи. Водночас, цей злочин не було доведено до кінця з причин, які не залежали від волі членів банди", – йдеться у дописі.

Національна поліція також писала про оголошену українському олігарху підозру в замовленні умисного вбивства. Вони згадували, як у середмісті Феодосії четверо чоловіків жорстоко побили та поранили ножем адвоката – знайшли неспростовні докази:

"Тоді правоохоронці затримали виконавців замовного вбивства. Тепер же поліція встановила беззаперечні докази, що підтверджують особу замовника".

Як мотив також називають помсту юристові за відмову співпрацювати в незаконній оборудці.

Зауважується, що тоді бізнесмен мав особистий комерційний інтерес у роботі металургійного заводу, а рішення загальних зборів акціонерів підприємства не дозволяло повноцінно реалізувати свій план. Нацполіція додає: "Тому він з погрозами звернувся до адвоката юридичної фірми, яка брала участь у загальному зборі акціонерів і готувала юридичну документацію, аби той скасував рішення. У відповідь отримав відмову юриста".

Тоді бізнесмен і залучив через свого охоронця чотирьох членів злочинного угрупування для нападу на чоловіка – пізніше їх було затримано та засуджено до позбавлення волі на строки від 6 до 12 років.

"Розслідування встановлення замовника вбивства адвоката було виокремлене в окреме провадження. І сьогодні, 8 травня, бізнесмену було оголошено про підозру слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора при взаємодії з СБУ", – пише Нацполіція.

Відтак за замах на умисне вбивство, що було вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб, передбачене позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, який запобіжний захід обрали чиновнику, що спричинив аварію в Броварах.

  • Вас також може зацікавити:

Вкрав протезний завод і медичну базу: нові подробиці скандалу з топ-корупціонером в ЗСУ

Земля, квартири, Tesla і Mersedes: НАБУ повідомило про підозру нардепу-"слузі"

Суд поставив крапку у спробах Коломойського повернути "ПриватБанк": всі подробиці