RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Суд поставив крапку у спробах Коломойського повернути "ПриватБанк": всі подробиці

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва підтвердив, що націоналізація "ПриватБанку" у 2016 році була законною і підтвердив неможливість повернути банк колишнім власникам.

Рішення суду опубліковано на офіційному сайті Нацбанку України.

Читайте також: Чи працюватимуть банки в Україні на випадок нового блекауту: відповідь голови НБУ

Апеляційний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року, яким тоді задовольнили позов колишнього співвласника "ПриватБанку" Ігоря Коломойського до НБУ, Кабміну, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. Те рішення ОАСК визнавало протиправними і скасовувало рішення держави про націоналізацію банку.

18 грудня 2016 року Національний банк України ухвалив рішення про визнання ПриватБанку неплатоспроможним та подальше виведення з ринку за участю держави й звернувся до уряду з пропозицією набути права власності на акції банку. Того ж дня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про входження держави до капіталу ПриватБанку.

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва за позовом Коломойського визнав протиправним та скасував рішення уряду про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави. 24 травня 2019 року НБУ подав апеляційну скаргу.

2 березня 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд зупинив провадження у справі до розгляду Конституційним Судом України справи за позовом 64 народних депутатів щодо конституційності окремих положень Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізмів регулювання банківської діяльності” № 590-ІХ.

1 червня 2022 року Верховний Суд скасував ухвалу про зупинення провадження по цій справі, що дало змогу продовжити розгляд справи в суді апеляційної інстанції.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, яким буде курс гривні після війни.

Вас також може зацікавити:

НБУ випустив пам'ятну монету на честь української мови: фото

Чому НБУ знизив облікову ставку: аналітик озвучив причини та наслідки

ПриватБанк змінив правила поповнення банківських карток: що потрібно знати українцям