RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Затримано колишнього топ-чиновника ЗСУ: займався постачанням харчування, фото

Працівники Державного бюро розслідувань разом з Офісом Генерального прокурора затримали високопосадовця ЗСУ – колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики ЗСУ. Його викрили на незаконному збагаченні.

Про це Державне бюро розслідувань повідомило на офіційному сайті.

Читайте також: В ТЦК брали хабарі… будматеріалами: ДБР викрило схему заробітку на призовниках, фото

У повідомленні вказано, що працівникам ДБР у співпраці з Офісом Генерального прокурора вдалось викрити колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики ЗСУ на незаконному збагаченні.

ДБР та ОГП не зазивають прізвища затриманого, проте УП вказує, що це Олександр Козловський. ДБР повідомляють, що за останні кілька років він набув активів на суму майже 58 млн грн:

"Встановлено, що чиновник у 2022-2023 роках набув необґрунтованих активів на суму майже 58 млн грн. Зокрема йдеться про автомобіль, квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно".

ДБР вказує, що підприємства, які перебували під контролем чиновника, встигли також придбати склад площею 2000 м² та майновий комплекс експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Офіс Генпрокурора додає, що "сума незаконно набутих коштів більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні доходи".

Підозрюваний у незаконному збагачені за ст. 368-5 КК України, що передбачає позбавлення волі на строк до десяти років, вже затриманий. Надалі вирішуватиметься питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а на незаконні активи суд наклав арешт.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі.

  • Вас також може зацікавити:

На Миколаївщині затримали агента РФ, який шпигував за ЗСУ з дронів

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Готували ракетні удари: СБУ затримала сім’ю зрадників - ексміліціянтів на Київщині, фото