RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Росія кидає "гарматне м'ясо" на всіх напрямках: нові карти бойових дій в Україні

Росіяни просуваються поблизу Сватового, Кремінної та Авдіївки, а також у районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Ворог засилає ДРГ і атакує майже на всіх напрямках: зведення Генштабу ЗСУ

Луганська область

Війська РФ нещодавно просунулися на північний захід від Сватового під час продовження наземних атак на лінії Куп'янськ - Сватове. Геолокаційні кадри, опубліковані 6 травня, показують, що окупанти нещодавно просунулися на південь від Новоселівського (на північний захід від Сватового).

Російський "воєнкор" стверджував, що путінські війська в Кислівці готуються до подальших атак на Степову Новоселівку та Іванівку (обидві на північний захід від Сватового та безпосередньо на північний захід від Кислівки).

Російські блогери також розповідали, що війська РФ нібито просунулися до околиць Берестового (на північний захід від Сватового), проте в ISW не знайшли візуального підтвердження цих російських заяв.

Війська РФ також продовжували наземні атаки на північний схід від Куп’янська поблизу Синьківки та на північний захід від Сватового поблизу Піщаного та Стельмахівки.

Донецька область

8 травня війська РФ продовжували наступальні дії на Сіверському напрямку (на північний схід від Бахмута), але на цьому напрямку лінія фронту не змінилася.

Окупанти вели наступ на схід від Сіверська в районі Верхньокам’янського, на південний схід від Сіверська в районі Виїмки та Спірного та на південь від Сіверська в районі Роздолівки.

8 травня війська РФ продовжували наступальні дії на схід від Часового Яру, але лінії фронту в цьому районі не змінювалися.

Війська РФ нещодавно досягли значних тактичних успіхів на північний захід від Авдіївки та нещодавно просунулися в інших місцях на захід від Авдіївки.

Російські війська нещодавно просунулися в районі адмінкордону Донецької та Запорізької областей та, як повідомляється, досягли нових успіхів у цьому районі 8 травня.

"Південна вісь"

Російський "воєнкор" стверджував, що війська РФ начебто просунулися на 700 метрів у глибину від південно-східної частини Роботиного, хоча в ISW не спостерігали візуальних доказів цього твердження.

Позиційні бої тривали поблизу Роботиного та Вербового (на схід від Роботиного).

8 травня тривали позиційні бої на східному (лівому) березі Херсонської області, в тому числі в районі Кринок.

Нагадаємо, раніше Генштаб повідомляв, що ворог засилає ДРГ і атакує майже на всіх напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

Росія зірвала дедлайн: як ворог намагається захопити Часів Яр

БМП М2 Bradley майстерно знищує танк росіян: потужне відео

Росія хоче досягти успіхів до 9 травня: окупанти застосовують "заградотряди"