RU  UA

Росія хоче досягти успіхів до 9 травня: окупанти застосовують "заградотряди"

Російські військові активізувались на багатьох ділянках фронту, проводячи велику кількість бойових зіткнень на день – ймовірно, ворог спішить встигнути до 9 травня, тому почав залучати "заградотряди". РФ також користається моментом браку боєприпасів у ЗСУ.

Про активність на фронті, російські "заградотряди" та потребу ЗСУ в кваліфікованих фахівцях розповів в етері Апостроф TV командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "АХІЛЛЕС" 92-ї ОШБР Юрій Федоренко.

Читайте також: Чи захоплять росіяни Часів Яр до 9 травня: командир НГУ дав чітку відповідь

Він наголосив на тому, що росіяни ще півтора місяця тому збільшили активність на деяких фронтових ділянках – зараз же ворог залучає "заградотряди" у спробах х досягти хоч якогось бажаного результату:

"Ворог, прив’язуючись до дати 9 травня, ще півтора місяця тому підвищив активність на різних ділянках. А зараз вони підіймають в атаку людей за допомогою заградотрядів, щоб показати хоч якийсь результат".

За словами Федоренка, ворог зараз діє в умовах браку боєприпасів у ЗСУ, адже максимальна концентрація БК з американської допомоги буде через місяць: "... і тоді ворога можна буде знищувати дистанційно. Тому вони намагаються діяти, поки цього не сталося".

Командир батальйону ударних безпілотників також згадує, як противник намагається убезпечити свою техніку за допомогою "гаражів" та РЕБ – проте не вдається:

"Зараз ворог намагається максимально убезпечити свою техніку за допомогою "гаражів", чи встановлюючи на них РЕБ. Проте ЗСУ вдається знаходити способи знищувати техніку".

Стосовно інших аспектів оснащення та засобів української оборони Юрій Федоренко наголосив, що "Україна є абсолютним лідером в сфері підводних дронів".

"Також працює багато роботизованої техніки, яка здійснює доставку боєприпасів на позиції, евакуацію поранених, мінування, встановлення засобів РЕБ тощо, – вказує він зі згадкою на великій кількості повітряних БпЛА, проте є необхідність у кваліфікованих фахівцях: – І також є багато повітряних БПЛА. Для всієї цієї техніки потрібен кваліфікований персонал, зміна в програмах навчальних закладів і реалізація дій на полі бою. Все це можна буде реалізувати в рамках нового роду військ безпілотних систем".

Він вважає, що для того, щоб все це запрацювало, знадобиться час і велика організаційна робота. Крім того, тривалим процесом залишається підготовка пілотів, загальна тривалість якої може становити до 3 місяців: "Підготовка пілотів - тривалий процес. Місяць загальновійськової підготовки, півтора місяця спеціальної і від 2 тижнів до місяця - злагодження в складі підрозділу. Назагал потрібно 2,5-3 місяці".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що українські бійці стримують ворога на всіх напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

Час Х наближається: де Росія готує удар, а де буде імітація

Путін промахнувся? Що змінить пафосна інавгурація ватажка Кремля

Росіяни хочуть захопити Часів Яр до 9 травня: ISW оновив карти боїв