RU  UA

Росія зірвала дедлайн: як ворог намагається захопити Часів Яр

Російські окупанти, очевидно, зірвали дедлайн, встановлений командуванням, щодо наступу на Часів Яр Донецької області. Однак, це не означає, що противник залишив намір захопити місто.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач Денис Попович.

Читайте також: Росіяни хочуть захопити Часів Яр до 9 травня: ISW оновив карти боїв

"Ми кажемо про 9 травня, зараз надіємось, що вони зірвали дедлайн (захоплення Часового Яру, - Апостроф), але в принципі можна було передбачити, що вони цей дедлайн зірвуть. Це радянська звичка ставити дедлайни і створювати наступальні дії під якісь дати. Але, на жаль, після 9 травня вони не припинять наступати на Часів Яр, і тому велике питання – чи взагалі вони зможуть це місто захопити? Відповідь така, що принципово вони можуть це зробити, і в них стоїть таке завдання", - пояснив оглядач.

Зараз російські загарбники намагаються одночасно обійти місто з півночі й з півдня, а також зайти у межі Часового Яру зі сходу. Це дозволило б дійти до каналу "Сіверський Донець – Донбас". Він проходить через Часів Яр, поділяючи місто на дві нерівні частини: західну, що значно більша, та східну.

За оцінками військових, там налічується близько 25 тисяч російських військовослужбовців, котрі наступають на Часів Яр.

Нині перед росіянами стоїть вибір – або просуватися далі на Покровськ від Очеретиного, або повертати на північ від Часового Яру для оточення Торецька.

"У найближчі дні ми будемо дивитися, будемо розуміти, який саме вибір зробили окупанти. Оточення Торецька так само є небезпечним, це один з можливих варіантів розвитку подій. Південне крило можливого оточення Часового Яру може стати одночасно північним крилом оточення Торецька", - додав Денис Попович.

Раніше повідомляли, що Росія може перекинути війська із Запорізької області.

  • Вас також може зацікавити:

Коли Україна зможе почати новий контрнаступ: у Байдена зробили заяву

Росія продовжує "м'ясні штурми" на Донбасі: свіжі карти боїв

Війна може затягнутися? Коли ЗСУ звільнять всю територію України від ворога