RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Просування росіян на Харківщині: у чому стратегічна ціль Кремля

ЗС РФ, які розпочали наступальні дії на півночі Харківської області, переслідують одну стратегічну мету.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни від 10 травня.

За словами аналітиків, ЗС РФ розпочали нову кампанію у прикордонних районах Харківської області з однією метою. Ворогу необхідно скувати підрозділи Сил оборони України, аби запебзечити собі наступ в інших регіонах.

Читайте також: Наступ росіян на Харківщині: куди націлилися війська Путіна

В ISW наголошують, що через те, що ЗСУ певний час відчували дефіцит особового складу та озброєння, ЗС РФ скористалися цим моментом та намагалися розширити власний прорив на сході України. Ворогу вдалося досягти тактичного успіху на захід від Авдіївки, а також активізувавши свої наступальні дії поблизу Часового Яру.

Наступальна кампанія в прикордонних районах Харківщини може призвести до того, що українське командування спрямує до Харкова резервні підрозділи, які могло б задіяти на інших локаціях. Ймовірно, росіяни штурмують північну частину Харківської області, аби скувати Сили оборони, виснажити Україну та загалом послабити українську оборону. Це може дозволити ворогу забезпечити собі успіх під час наступу на інших ділянках фронту.

"Найближчими днями російські війська, ймовірно, будуть використовувати свій тактичний плацдарм на півночі Харківської області для активізації наступальних операцій та проведення початкової фази наступу, метою якого, ймовірно, є відтіснення українських військ від кордону з Білгородською областю та просування до Харкова на відстань досяжності ствольної артилерії. Обмежені зусилля, які російські сили роблять зараз, не дають підстав вважати, що російські сили негайно розпочнуть широкомасштабну наступальну операцію з метою оточення та захоплення Харкова", - додали аналітики у своєму звіті.

Раніше ми розповідали, що експерт оцінив сили росіян під Харковом.

Вас може зацікавити:

Майже 40 км до міста: росіяни захопили чотири селища на північ від Харкова, карта

Росія спробувала прорвати оборону ЗСУ на Харківщині: важлива заява Міноборони

Просування росіян сповільнилося, в Кремлі обрали напрямок для наступу: звіт ISW