RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Просування росіян сповільнилося, в Кремлі обрали напрямок для наступу: звіт ISW

Російські війська за останню добу посилили атаки на чотирьох напрямках, хоча подекуди ворог сповільнив темпи просування. Ймовірно, що противник спробує почати наступальні дії в напрямку Торецька зі своїх позицій на півночі від Авдіївки. Проте для таких дій війська РФ потребують додаткової паузи для тактичних рішень і посилення підрозділів.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Зброя із США допоможе Україні відбити наступ росіян і навіть більше - воєнний аналітик Марк Войджер

Фахівці відзначають, що російські війська можуть вирішити вести наступальні дії зі своїх позицій на північ від Авдіївки в напрямку Торецька з метою "... доповнити російські наступальні операції в районі Часів Яру". ISW передбачає, що таке рішення, ймовірно, вимагатиме від окупантів тактичної паузи, щоб сконцентрувати сили для подібних наступальних операцій.

Разом з цим зауважується, що наступальні дії, зокрема темпи обстрілів, на захід від Авдіївки дещо сповільнились: "... станом на 30 квітня, темпи підтвердженого наступу сповільнилися". Проте ворог відновив активні бої поблизу міста Часів Яр.

В аналітиці згадується заява українського військового експерта – Костянтин Машовець вказав, що противник може зосередити свої зусилля на лінії Стара Миколаївка-Суха Балка (на північ від лінії Очеретине-Керамік і на південний захід від Торецька). Натомість він не думає, що це буде північний захід від Очеретиного. Він пов’язує це з тим, що російські війська намагаються захистити фланги свого виступу біля Очеретиного.

Крім того, в ISW додають, що російські окупанти можуть вирішити просунутися на північ від свого тактичного положення під Очеретиним вздовж траси (Донецьк-Костянтинівка). Таке рішення може бути спрямоване на те, щоб натиснути на українські сили, які ведуть оборону в районі Торецька, а також, ймовірно, щоб загрожувати оперативному тилу української оборони в районі та на захід від Часового Яру.

Аналітики не відступають від думки, що Часів Яр є оперативно важливою ціллю: "... оскільки він надасть російським військам плацдарм для початку наступальних операцій проти Дружківки та Костянтинівки, які утворюють фортечний пояс з чотирьох великих міст Донецької області".

Проте вони вважають, що противникові необхідна пауза, щоб посилити підрозділи та передислокувати додаткові сили в район Очеретиного за умови, якщо вони таки вирішать діяти на північ в районі Торецька.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що ворог криє Часів Яр шаленим вогнем, штурми не припиняються.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни мають на вибір два напрямки для наступу біля Авдіївки – звіт ISW

Тримаємо Часік: військовослужбовець Олег Сенцов поділився подробицями з фронту та показав фото

Росіяни активізувались на багатьох напрямках: чи реально взяти Харків в оточення