RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Кримінальний авторитет Журавель вийшов на волю: прокуратура оскаржує рішення судді Скрипки - ЗМІ

Прокуратура оскаржує рішення Олександра Скрипки стосовно кримінального авторитета Віктора Журавля, пише kp.ua.

Кримінальний авторитет Віктор Журавель був вкотре затриманий після скандалу: "На веранді ресторану він напав на працівників поліції, відео інциденту розлетілося соцмережами та викликало шквал обурення в суспільстві", - йдеться в матеріалі kp.ua.

Прокуратура під час судового засідання щодо обрання запобіжного заходу Журавлю наполягала на триманні під вартою на час слідства без права внести заставу. Втім суддя Олександр Скрипка призначив "смішну для Журавля" заставу у 242 тисячі гривень. При цьому Віктор Журавель може сплатити цю суму одразу, а після перешкоджати слідству, тиснути на свідків.

"Судді Броварського міськрайонного суду Олександра Скрипки жоден з аргументів прокурорів не здався серйозним. Після шести годин засідання він таки вирішив, що тримання під вартою без застави - це занадто суворо для скандального кримінальника", - пише kp.ua.

Зазначається, що у судді Скрипки нібито більше 25 ділянок, загальною площею близько 17 гектарів, зерносховище майже на 400 квадратних метрів. Його дружина Тетяна Скрипка працює у виконкомі Бориспільської міської ради і є старостою Рогозівської громади - саме там мешкає родина Скрипки, батьки, двоє синів та донька.

У травні 2021 суддю Скрипку нібито звинувачували в хабарництві: "закидали, що суддя нібито допомагав "відмазувати" п'яних кермувальників. Він же - один з переможців у номінації "НЕчесть тижня", яку запроваджував один з центральних українських телеканалів", - пише kp.ua.

На рішення щодо кримінального авторитета Журавля прокуратура одразу подала апеляцію. Розглянути її мають вже завтра.

"Чи буде апеляційна інстанція такою ж поблажливою до кримінального авторитета, як суддя Скрипка, поки невідомо", - підсумовують журналісти.