RU  UA

Війна дронів: боєць Нацгвардії розповів, у чому зараз перевага ворога

Російські окупанти прагнуть якомога сильніше розтягнути українські резерви по всій лінії фронту. Паралельно з цим роблять велику ставку на боротьбу дронів, активно вдосконалюючи та застосовуючи їх.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів майор НГУ Дмитро Кожубенко.

Читайте також: Лінія в 10 км, де не буде нічого живого: військовий розповів про наслідки війни дронів

Він вважає, що завданням росіян на півночі було не вийти на Харків, а здійснити маневр з відволікання.

"Для того, щоб розтягнути наші резерви ще більше всій лінії фронту. І тому місто Часів Яр як було під масованими обстрілами і постійними штурмовими атаками, так і залишилося. І не лише Часів Яр, а й усі околиці Бахмуту, а також на Авдіївському напрямку", - пояснив він.

Російські окупанти жодної миті не полишають спроб захопити українські позиції, намірів із захоплення всієї території України. При цьому роблять акцент на безпілотних апаратах. У питанні їх застосування противник переважає - почав їх вдосконалювати, виробляти наземні дрони.

"Не лише "Шахеди", а й дрони, які можуть виконувати певні бойові завдання і після їх виконання повертатися. Були зафіксовані дрони, які везли на собі АГС-17 (гранатомет зі станком, – "Апостроф"), а також дрони для евакуації поранених. Щодо застосування FPV-дронів, то противник дійсно має дуже велику їх кількість, має кількісну перевагу відносно нас і не соромиться їх застосовувати", - зазначив він.

При цьому військовий зауважив, що в українців з безпілотниками все гаразд, однак є великі проблеми з особовим складом. Армія потребує якісних операторів дронів, додав Дмитро Кожубенко.

Раніше ми розповідали, що потрібно для контрнаступу і що Україна вже здатна забезпечити сама.

  • Вас також може зацікавити:

Керувати безпілотниками по-новому: як працюватиме нове Командування дронами

"Шмавік" замість "Мавіка": що відомо про український аналог китайського дрона

Україна створила ударний дрон із спортивного літака: "Ніндзя" здатний летіти на тисячу кілометрів. Фото