RU  UA

Лінія в 10 км, де не буде нічого живого: військовий розповів про наслідки війни дронів

Україна активно застосовує безпілотники на фронті, як власне і Росія – завдяки БпЛА поле бою тепер "немов на долоні", що також значно ускладнює розв'язання питань логістики для українського війська. Ймовірно, вже скоро на лінії фронту шириною в 10 км взагалі нікого не буде.

Про цю лінію в 10 км, війну БпЛА на фронті, труднощі, які виникають, та альтернативні рішення в етері Апостроф TV розповів командир Служби БПЛА Української Добровольчої Армії Ашот Арутюнян.

Читайте також: Україна має на озброєнні дрони Magura V5, оснащені ракетами: як вони можуть змінити війну на морі

Він наголосив на тому, що Україна та Росія сьогодні ділять перше місце серед країн, які у світі лідирують у розробці безпілотних систем. Єдиний виклик для України – виробництво компонентів цих систем:

"Україна і наш супротивник Росія зараз ділять перше місце серед країн, які у світі лідирують у розробці безпілотних систем. Єдине, що ми не виробляємо компоненти цих систем, і доводиться сподіватися на поставки з боку партнерів, серед яких не всі, якщо так можна висловитися, є надійними".

За його словами, саме використання БпЛА на фронті призводить до того, що "... в нас і в противника виникають проблеми з логістикою поблизу з лінією фронту".

"Оперативне підвезення БК стало дуже складним, оскільки поле бою, завдяки БПЛА, немов на долоні. Нашим солдатам доводиться все це нести на собі вночі, щоб не бути виявленими", – зауважує він.

Арутюнян навіть припускає, що активне використання БпЛА може призвести до того, що "... в доступному для огляду майбутньому на території вглиб на 3-5 км. від лінії зіткнення в обидва боки взагалі нікого не буде — ні людини, ні іншої живої істоти”.

Як альтернативу він розглядає використання безпілотних систем для доставлення вантажів і вирішення інших логістичних питань, адже, як зауважує Ашот Арутюнян, "... для БПЛА в повітрі немає перешкод, крім РЕБ".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що потрібно для контрнаступу і що Україна вже здатна забезпечити сама.

  • Вас також може зацікавити:

Керувати безпілотниками по-новому: як працюватиме нове Командування дронами

"Шмавік" замість "Мавіка": що відомо про український аналог китайського дрона

Україна створила ударний дрон із спортивного літака: "Ніндзя" здатний летіти на тисячу кілометрів. Фото