RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Ворог може розпочати новий наступ: Буданов дав невтішний прогноз для ще однієї області

Протягом останніх днів російські окупанти "кошмарять" Харківщину, однак згодом вони ймовірно перемикнуться на Сумщину.

Про це заявив начальник ГУР Кирило Буданов, інформує "The New York Times".

За його словами, російські атаки на північному сході спрямовані на те, аби відвернути увагу українських військових та "розтягнути" їх уздовж лінії фронту – це дозволить РФ ефективно виконати задачі на потрібних їй ділянках. Також росіяни намагаються посіяти паніку в регіоні.

Буданов наголосив, що стабілізувати ситуацію та зміцнити позиції на Харківщині українським військовим вдасться протягом кількох днів, але після цього Росія почне наступати у Сумській області. Його припущення підтверджують і слова від українського офіцера Павла Величка, який працює поблизу російського кордону на Сумщині. Він заявив, що останнім часом російські обстріли околиць Сум почастішали.

"Я не знаю, чи це означає щось, тому що ці місця і так часто обстрілюються", — сказав він. При цьому, за його словами, у будь-якому випадку українські війська "у повній бойовій готовності".

Окрім цього Буданов прокоментував ситуацію біля Вовчанська Харківської області, де армія РФ намагається просуватися. Він назвав положення ЗСУ там "вкрай важким" через брак особового складу.

"Знайти нові сили ЗСУ дуже важко, всі наші війська зараз або тут, або воюють за місто Часів Яр, стратегічно важливе місто в Донецькій області, в напрямку якого протягом останніх місяців намагаються просуватися російські війська", - пояснив він, додавши, що основним завданням України є стабілізація фронту, а після цього – "видавлювання" рашистів через кордон.

Раніше ми писали, що Вовчанськ рівняють з землею.
  • Вас може зацікавити:

Росіяни не припиняють наступ на Харківщині: йдуть бої за ще одне село

Друга битва за Харків буде переломною - ветеран україно-російської війни

Росіяни утворили два плацдарми вздовж кордону у Харківській області: який задум Кремля